ETA anuncia la seua dissolució

La banda assenyala que aquesta decisió "tanca el cicle històric" de l'organització però alerta que no s'ha superat el conflicte que el País Basc manté amb Espanya
/ València
2 maig 2018 01:00h
Membres de la banda terrorista ETA, el 20 d\'octubre del 2011, en l\'anunci del cessament definitiu de la lluita armada. En la imatge, una captura del vídeo en què van comunicar la seua decisió.

ETA ha anunciat a través d'una carta enviada a diverses organitzacions i agents bascos que "ha dissolt completament totes les seues estructures i ha donat per finalitzada la seua iniciativa política".

En la carta, que ha publicat el diario.es, ETA explica que la seua decisió tanca "el cicle històric de 60 anys" de l'organització terrorista però avisa que "no supera" el conflicte que el País Basc manté amb Espanya i França. "El conflicte no va començar amb ETA i no acaba amb el final del recorregut d'ETA", afirma l'organització en la missiva, que data del 16 d'abril.

Aquesta carta arriba dos dies abans de l'acte previst per al divendres 4 de maig a la població del País Basc francés de Cambo-les-Bains, on la banda farà pública la seua dissolució.

Ja a meitat del mes d'abril, ETA feia passos cap al seu final definitiu. Així reconeixia públicament, a través d'una declaració enviada al diari GARA i publicada el divendres 20 d'abril, "el dany que ha causat en el transcórrer de la seua trajectòria armada". En el mateix document, l'organització basca mostrava "el seu compromís amb la superació definitiva de les conseqüències del conflicte i amb la no repetició".

next