Diari La Veu del País Valencià
EUPV i Compromís, els aliats que vol Jaramillo per a Podem en les municipals de 2019

El pròxim mes de juny Podem València celebra les primàries que elegiran el futur secretari general. El guanyador serà la cara visible per a les eleccions municipals de 2019 i aspirarà a dirigir l’ajuntament de la ciutat de València. Tot i que la data oficial d’inici de campanya és l’1 de juny, aquest dimecres el diputat provincial i regidor del consistori, Roberto Jaramillo, va mostrar les principals línies del seu projecte ‘Juntes Podem’. Fins i tot, es va atrevir a dibuixar possibles escenaris polítics si finalment aconseguira fer-se amb el càrrec de coordinador general. “La nostra idea és arribar a un acord amb Esquerra Unida del País Valencià (EUPV) i Compromís. Sabem que això no serà possible amb la plataforma que, fins ara, ha integrat el nostre partit, València en Comú”, va assegurar l’aspirant.

Així doncs, Jaramillo va reconéixer, durant una reunió informal que va mantindre amb els mitjans, el desgast d’aquesta plataforma, que, a diferència d’altres ciutats com Barcelona o Saragossa, no ha donat els fruits esperats. “Creiem que hem fet un bon treball a l’ajuntament i hem aconseguit transformar moltes coses. Però som conscients que aquesta marca no resulta atractiva ni per a possibles confluències ni per a la societat civil”, va afegir. Per tant, aquesta opció queda “totalment descartada” per a la pròxima cita electoral.

D’altra banda, tal com va detallar Jaramillo a aquest mitjà, es veu com a vencedor d’un projecte avalat per un equip que compta “amb una llarga trajectòria i implicació amb els moviments socials”. Però, aquestes bones sensacions hauran de contrastar-se amb les altres huit candidatures presentades, entre les quals es troba la de Jaime Paulino, l’actual secretari general, que ja va anunciar anteriorment la seua voluntat de repetir càrrec sota el projecte ‘Movem València’.

L’equip: “Que la veu de Podem tinga moltes cares”

Un dels objectius de Jaramillo és que la seua llista estiga composta per la pluralitat de veus. Així, sota aquesta idea ha fixat els reconeguts activistes Ángela Nzambi, Salvador Pérez, Ángela Pedraza i Raúl Aramendi com a integrants de la llista. Cadascun d’ells s’encarregarà de dirigir les àrees de feminisme, justícia social, transformació econòmica, canvi climàtic i dret a la ciutat. Així mateix, durant la presentació de la candidatura els diferents membres van contar les seues experiències professionals així com les motivacions que els van portar a formar part de ‘Juntes Podem’.

El projecte adreçat a recuperar “els orígens”

“Tornar als orígens”. Aquesta va ser l’expressió que més va ressaltar Jaramillo per a diferenciar-se de la resta de candidatures. Per al regidor allò important és recuperar els cercles i el treball dels militants i d’aquesta manera fer renàixer “la força del partit” a la capital valenciana. “Es tracta d’un projecte comú, fet en equip i en el qual pretenem que hi haja un portaveu coral on totes les persones específiques podran aportar la seua opinió”, va manifestar. Potenciar els barris i el treball sectorial són dos assumptes que formen part d’un projecte que busca realitzar canvis reals i profunds en les institucions, tal com va explicar el líder.

Les dates

Les persones que vulguen votar hauran d’estar inscrites abans de l’1 de juny. En cas contrari no podran exercir el sufragi que tindrà lloc des d’eixe dia fins al 18 de juny. La candidatura guanyadora no es donarà a conèixer fins tres dies després: el 21 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa