Diari La Veu del País Valencià
Els huit valencians que poden guanyar els Premis Max

La Fundació de la Societat General d’Autors i Editors (SGAE) ha fet públic aquest dijous el llistat de finalistes que opten a guanyar els Premis Max de 2018. Entre les 19 categories s’han mantingut fins a huit valencians, entre els quals destaquen les dues opcions de la producció pública Tic-Tac i el muntatge de Maldito Otoño de la Subterránea.

De les 25 candidatures valencianes que van arribar a la semifinal dels prestigiosos guardons de les arts escèniques que va fer públics l’SGAE el passat mes març, aquest dijous s’han conegut els finalistes que es disputaran la codiciada poma que representa el guardó dels Max. Huit d’aquests aspirants són valencians i entre ells destaquen les dues nominacions de Tic-Tac, el musical de Carles Alberola, Josep Lluís Sirera i Pasqual Alapont produït per l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València, que ha aconseguit entrar en la categoria de Millor Espectacle Musical o Líric junt amb Cabaret, de Velcet Events i el festival Grec 2017, i Iberian gàngsters, de Meridional Producciones. També Josep Zapater i Noèlia Pérez són finalistes, amb la música de Tic-Tac, per a guanyar el Max a la Millor Composició Original per a Espectacle Escènic, una categoria on també estan nominats Luís Miguel Cobo per Solitudes i Clara Peya per Aüc. El so de les esquerdes.

La companyia de Vila-real, Visitants, també opta pel seu muntatge d’Olea, junt amb Meeting point d’Ertza i Topa de Kukai Dantza i Brodas Bros, a endur-se el premi al Millor Espectacle de Carrer.

Bambalina Teatre aspira a guanyar el premi al Millor Espectacle per a Públic Infantil, Juvenil o Familiar per Kiti Kraft, junt amb Embrossa’t de Teia Moners/addaura Teatre Visual i My baby is a queen de La Petita Malumaluga.

La jove companyia La Subterránea ha aconseguit clavar-se en dues categories per la producció de Maldito otoño. Per una banda opta a Millor Espectacle Revelació junt amb Broken Lines, de Ritmos del Mundo Asociación, i Fairfly, de la Calórica i Teatre Tantarantana. Lucía Abellán, Ester Martínez i Lucía Sáez com a autores de Maldito otoño opten a la Millor Autoria revelació junt amb Cristina Rojas i Homero Rodríguez per Felicidad i Joan Yago per Fairfly.

De la producció d’El verí del teatre de la companyia El Micalet finalment només ha aconseguit arribar a la final Isabel Requena, que opta al premi a Millor Disseny de Vestuari, després que en la semifinal dues de les actrius del repartiment, Pilar Almeria i Cristina García, foren seleccionades en la fase prèvia.

Finalment, la producció d’Iván y los pedros de Víctor Sánchez i José Vicente Martínez Luciano ha rebut la nominació a Millor actor Protagonista per a l’intèrpret d’Àvila Nacho Sánchez.

La producció de la Diputació de València i la companyia La Teta Calva per al Teatre Escalante de Les aventures de Tomasa Sawyer, que va aconseguir col·locar l’obra fins a en cinc categories en les semifinals, s’ha quedat sense opcions de poder guanyar la famosa poma creada per Joan Brosa.

Per altra banda, la coproducció de la Diputació de València amb el Centro Dramàtico Nacional, la Pavana, K Producciones i Emilia Yagüe, han rebut la nominació a Millor adaptació o versió d’obra original d’Ángel Solo i Adolfo Fernández, per dur al teatre la novel·la de Rafa Chirbes, En la orilla.

Aquesta edició dels Premis Max tindran lloc a Sevilla, al Cartuja Center CITE, el proper 18 de juny.

Comparteix

Icona de pantalla completa