ETA anuncia oficialment el desmantellament de totes les seues estructures

L'organització basca fa pública una última declaració amb què confirma el final de la seua trajectòria
/ València
3 maig 2018 01:00h
Membres de la banda terrorista ETA, el 20 d\'octubre del 2011, en l\'anunci del cessament definitiu de la lluita armada. En la imatge, una captura del vídeo en què van comunicar la seua decisió.

ETA ha anunciat el final "del seu cicle històric i de la seua funció" aquest dijous mitjançant una 'declaració final' dirigida al poble basc. L'anunci d'aquesta declaració, segons informa el diari Naiz, s'està realitzant a Ginebra davant de personal diplomàtic i relacionat amb la resolució de conflictes. 

Segons recull la declaració, "ETA ha desmantellat totalment el conjunt de les seues estructures" com a conseqüència de la decisió de posar fi a la seua trajectòria. 

A més, l'organització basca, ja desarmada, "dóna per conclosa tota la seua activitat política". D'aquesta manera, "ja no serà més un agent que manifeste posicions polítiques, promoga iniciatives o interpel·le altres actors".

"Els i les exmilitants d'ETA –recull GARA– continuaran amb la lluita per una Euskal Herria reunificada, independent, socialista, euskaldun –bascoparlant– i no patriarcal en altres àmbits, cadascú on ho considere més oportú, amb la responsabilitat i honestedat de sempre".

 

next