Diari La Veu del País Valencià
Una jutgessa de Madrid imputa tres persones per una adjudicació del govern de Zapatero a l’agència Crespo Gomar

El jutjat d’instrucció número 24 de Madrid ha acordat investigar part del presumpte finançament irregular del PSPV i del Bloc pel concurs de publicitat del Pla d’Habitatge 2009-2010, dependent del Ministeri d’Habitatge, concedida a l’empresa de comunicació Crespo Gomar per import de 126.000 euros. La jutgessa ha imputat tres responsables de la mesa de contractació i els cita a declarar el pròxim 11 de maig.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM), la jutgessa María de les Mercedes Pérez Barrios ha incoat diligències prèvies en la causa remesa pel jutjat d’instrucció número 21 de València pels presumptes delictes de prevaricació o malversació de fons públics.

El jutjat de València va començar la investigació pels mateixos delictes i un altre d’electoral en desembre de 2016, després de rebre un informe de la Policia Nacional sobre un suposat finançament irregular dels partits polítics entre els anys 2007 i 2011. Posteriorment, en gener, després de la pràctica de diferents diligències i amb l’informe favorable de la Fiscalia, aquest òrgan judicial es va declarar “no competent” per a prosseguir amb la instrucció en descartar que els fets s’hagueren comés en el partit judicial de València, per la qual cosa es va inhibir a favor de jutjats de Gandia, Benidorm i Madrid.

La investigació va començar després que el PPCV aportara documentació, factures i correus electrònics entre empresaris valencians i dirigents del Bloc i del PSPV relacionada amb el pagament de factures per treballs electorals als dos partits en les eleccions municipals i autonòmiques de 2007. Aquesta documentació lliurada pels populars també apunta a diversos ministeris del govern socialista mentre José Luis Rodríguez Zapatero era el president. D’ací la inhibició d’una part de la investigació al jutjat madrileny. Es tracta d’adjudicacions del Ministeri d’Habitatge a la mercantil Crespo Gomar.

Sobre aquest tema, la jutgessa ha citat a declarar el dijous 11 de maig, en qualitat d’investigats, Rosario G. V. i Sandra S. F, respectivament presidenta i secretària de la mesa de contractació, i José María A. G., l’interventor que presumiblement va autoritzar el pagament i que formava part com a vocal de la mesa de contractació.

Comparteix

Icona de pantalla completa