Diari La Veu del País Valencià
Advocats Cristians demanden el tinent d’alcalde de Callosa de Segura per dir que són antidemocràtics

L’Associació Espanyola d’Advocats Cristians ha presentat una demanda contra el tinent d’alcalde de Callosa de Segura (el Baix Segura), Ismael Ballester, per atemptar contra el dret a l’honor de l’organització. Segons ha informat en un comunicat el jutjat de primera instància número 8 de Valladolid, on l’entitat té la seua seu, ha admés a tràmit la demanda.

Advocats Cristians demana al número dos de l’Ajuntament de Callosa de Segura una indemnització de 6.000 euros per “lesionar la dignitat de l’Associació i menyscabar la seua fama” durant unes declaracions realitzades en premsa després de la retirada de la Creu dels Caiguts en gener. La creu es va retirar en compliment d’una resolució de l’Ajuntament en aplicació de la Llei de Memòria Històrica.

La presidenta d’Advocats Cristians, Polonia Castellanos, ha denunciat que les injúries “no tenen cabuda dins de la llibertat d’expressió”. “Dir que som una plataforma antidemocràtica o que denigrem els drets de les dones atempta clarament contra el nostre honor”, ha continuat.

Segons Advocats Cristians, el tinent d’alcalde de Callosa de Segura va realitzar afirmacions en què qualificava la plataforma de “clarament antidemocràtica” i que “només obri la boca per a dir qualsevol disbarat”. L’associació també diu que Ballester els acusava d'”intentar pressionar el sistema judicial i els polítics, fins i tot arribant als partits locals”.

El Dia de la Creu

Advocats Cristians també ha assegurat que l’Ajuntament de la localitat tracta de desallotjar “il·legalment” diversos veïns concentrats a la plaça de l’Església amb motiu del Dia de la Creu que se celebra aquest dijous.

Segons l’entitat, la Plataforma Ciutadana en Defensa de la Creu compta amb el permís de la subdelegació del govern espanyol per a reunir-se en el lloc entre els dies 3 i 23 de maig, de 9 del matí a 9 de la nit, davant d’una creu portàtil, en protesta per la retirada de l’original en gener.

Advocats Cristians ha sostingut que l’alcalde, Fran Macià, ha enviat la Policia Local el primer dia de les concentracions per a desocupar la plaça al·legant que l’ús de la creu portàtil no està permés.

Polonia Castellanos ha advertit que “si el desallotjament es duu a terme, podria ser constitutiu d’un delicte contra els drets fonamentals i de prevaricació”. A parer seu, “l’alcalde d’aquesta localitat està demostrant amb els seus comportaments tindre una obsessió malaltissa contra els cristians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa