ERC demana al Congrés que TV3 i Catalunya Ràdio tornen al País Valencià

Els diputats republicans denuncien que es vulneren els drets dels catalanoparlants
10 març 2014 01:00h
Manifestació que amb el lema 'Volem TV3 al País Valencià!' va recórrer els carrers de Castelló de la Plana, un any després de l'apagada.

ACN / Madrid.

Els diputats d'ERC al Congrés han presentat una proposició no de llei al Congrés dels Diputats en què demanen al govern espanyol que permeta que TV3 i Catalunya Ràdio es puguen tornar a sentir al País Valencià.

Els diputats Alfred Bosch, Joan Tardà i Teresa Jordà argumenten que amb la desaparició de Ràdio Televisió Valenciana i la paralització de les emissions de TV3 i Catalunya Ràdio hi ha una "vulneració dels drets dels catalanoparlants" i lamenten que la "passivitat" de l'executiu implica que s'incomplisquen els compromisos adoptats a la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries.

La proposició no de llei també sol·licita que s'utilitzen els repetidors d'Acció Cultural del País Valencià.

Els diputats d'ERC recorden al govern espanyol que la Carta Europea de les Llengües Regionals o Minoritàries estableix que les autoritats públiques han de "fomentar i/o facilitar almenys una emissora de ràdio i un canal de televisió en les llengües regionals o minoritàries" i el compromís de "no oposar-se a la retransmissió d'emissions de ràdio i de televisió" en països amb una llengua parlada "idèntica o semblant" a una llengua regional o minoritària.
 
next