Diari La Veu del País Valencià
L’EMT retira dels autobusos un anunci d’augment de pits per considerar-lo sexista

L’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València ha ordenat retirar dels autobusos un anunci d’augment de pits d’una clínica estètica perquè el considera publicitat sexista. També ha acordat obrir un expedient informatiu a la concessionària del servei de publicitat per incomplir el codi ètic, segons han informat fonts de la companyia a Europa Press.

La decisió de retirar la campanya es va prendre aquest passat dimecres, quan el personal de l’empresa es va adonar de l’existència de l’anunci que anava en contra de la normativa de l’EMT, que rebutja la publicitat sexista.

La concessionària va ser avisada i retirarà l’anunci quan els autobusos tornen a cotxera al final d’aquesta jornada. Aquesta companyia va signar el contracte al setembre de 2017 per a quatre anys, quan va entrar en vigor el nou codi ètic. Des de l’EMT subratllen així la seua “tolerància zero” contra la publicitat masclista.

El reclam publicitari cobria tot el lateral dels vehicles amb la imatge d’una dona i destacava el preu de la intervenció d’augment de pits que ofereix la clínica, segons s’aprecia en la imatge que ha compartit en Twitter la diputada de Podem, Fabiola Meco.

En la xarxa social, la parlamentària ha carregat contra la campanya i s’ha dirigit directament a l’empresa i al regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi –de Compromís– per a subratllar que “els autobusos públics d’EMT València no haurien de portar publicitat sexista”.

“Intolerable” per a Grezzi

El regidor ha respost a través d’una piulada afirmant que es tracta d’una campanya “intolerable”, per la qual cosa ha assegurat que l’empresa concessionària de la publicitat dels autobusos ja ha sigut advertida i es retirarà. Grezzi també ha agraït la col·laboració de la parlamentària de la coalició.

Per la seua banda, el diputat de Podem Antonio Montiel s’ha sumat a les crítiques, també en Twitter, en considerar que “publicitar operacions d’estètica amb la imatge d’una dona en actitud de submissió i subjecta amb manilles fomenta estereotips masclistes d’allò més ranci”. “Si a més s’usen com a suport els autobusos públics de València, no solament l’empresa hauria de retirar-la i disculpar-se”, ha recalcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa