Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa ordena presó per a l’home que va incendiar la casa de la seua exparella a Albal

El jutjat d’instrucció número 3 de Catarroja, amb competències en violència sobre la dona, ha ordenat presó provisional, comunicada i sense fiança per al detingut com a presumpte autor de l’incendi de la casa de la seua exparella, a la qual tenia prohibit acostar-se, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ).

La jutgessa li imputa un delicte de trencament de mesura cautelar, de violència contra les dones i incendi amb risc per a les persones. L’arrestat, de 48 anys i que va ser localitzat a Xeraco (la Safor) dimecres passat, suposadament va incendiar la casa de la seua parella a Albal (Horta Sud) el diumenge anterior, moment des del qual estava sent buscat per les forces de seguretat.

El foc es va declarar sobre les 16.30 hores del diumenge en un pis d’un habitatge del carrer de la Sèquia de Favara, a Albal, en el qual residia la dona amb els seus dos fills, que en el moment de l’explosió no es trobaven en el domicili.

La parella estava en tràmits de separació i la dona, presumptament, havia rebut amenaces de l’home, segons van informar llavors fonts de la recerca. Moments abans de l’explosió, testimonis van declarar que van veure el presumpte agressor per la zona, malgrat comptar amb una ordre d’allunyament que li impedia acostar-se a la dona.

L’incendi no va causar ferits, però sí que va afectar part de l’habitatge i altres d’adjacents, així com diversos vehicles que estaven aparcats en el carrer, segons van informar Bombers del Consorci Provincial de València. De fet, segons l’alcalde, Ramón Marí, la majoria dels veïns no van dormir aquella nit a les seues cases perquè l’edifici necessitava ser ventilat i als residents de l’immoble superior se’ls va oferir un hotel per a la nit següent.

El jutjat investigava aquesta persona per un delicte de maltractaments psíquics habituals després que el passat 28 de març va ser posat a disposició del jutjat per a la celebració d’un judici ràpid per aquestos maltractaments, encara que la vista no va arribar a celebrar-se perquè les parts van sol·licitar la pràctica de més diligències.

El jutjat les va acordar i va dictar una ordre de protecció amb mesures civils i penals. Entre aquestes últimes hi havia la imposició al supòsit maltractador d’una ordre d’allunyament. El jutjat ha citat diversos testimonis que hauran de comparéixer pròximament, segons les mateixes fonts.

Comparteix

Icona de pantalla completa