Diari La Veu del País Valencià
Les aus volen més segures per la Via Verda d’Alcoi

RedactaVeu / Alcoi

Segons el regidor de Medi Ambient Jordi Tormo, aquesta actuació s’ha realitzat amb l’objecte de protegir la fauna de la zona, sobretot aus com els brúfols, que tenen el seu hàbitat a la zona i utilitzen aquesta vall per comunicar-se entre els parcs naturals de la Font Roja i la Serra de Mariola.

En aquest sentit, Tormo ha recordat que ha sigut el Ministeri de Medi Ambient qui ha recomanat a la resta d’administracions la remodelació de les torres i la senyalització del cablejat de les línies elèctriques per disminuir el risc de mort de les aus.

La mort de les aus es deu a diversos motius com són els factors tècnics propis del disseny dels suports i les torres. És per això que quan els conductors es troben per damunt del travesser, les probabilitats d’un accident per col·lisió de les aus és major. Açò ocorre en major mesura amb condicions desfavorables de visibilitat.

Segons les dades del Ministeri de Medi Ambient, les línies elèctriques provoquen anualment la mort de 25.000 aus a causa dels xocs amb els cables o en electrocutar-se i per això recomana actuar en aquestes torres.

Comparteix

Icona de pantalla completa