Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre la visita de Rajoy a Alacant: En compte de fer turisme partidista, podria portar dinerets per a Alacant

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha qualificat la visita de demà dissabte 5 de maig del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, a la ciutat d’Alacant com una expressió del “turisme partidista” que habitualment practica el també president del PP quan visita el País Valencià. En la roda de premsa posterior al ple del Consell, Oltra ha assenyalat que l’únic interés de Rajoy per visitar Alacant rau en el mateix PP, i més després de la recuperació de l’alcaldia aconseguida “d’aquella manera” amb els 8 vots contra els 14 restants.

La número dos del Consell ha demanat irònicament a Rajoy que no només vinga a veure al recent estrenat alcalde Luis Barcala, sinó que també porte els diners i les inversions per a la demarcació d’Alacant que no estan reflectits en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE). “Si la Comunitat Valenciana ja té unes inversions penoses en la proposta dels PGE, la província d’Alacant s’endú la palma”, ha lamentat de manera contundent la també consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Carregant el vídeo…

Aquesta petició l’ha realitzada perquè ha assegurat que resulta “impossible” mantindre una relació institucional “normalitzada” amb el president del govern espanyol. Així, ha demanat en diverses ocasions que l’agenda de Rajoy no sols tinga en compte actes de partits perquè la seua obligació també és atendre la resta d’alcaldes i la Generalitat. “Jo quan vaig a un municipi no tinc en compte quin color governa”, ha dit Oltra, qui ha assenyalat que això és el que passa “en països democràtics on és manté una lleialtat institucional”.

Comparteix

Icona de pantalla completa