La Universitat de València només descomptarà els salaris dels associats en vaga a partir de març

La direcció de la institució acadèmica lamenta que el col·lectiu seguisca amb les aturades iniciades en gener i que rebutge l'acord signat amb els sindicats
/ València
4 maig 2018 01:00h
Els descomptes s\'aplicaraN a menys d\'un centenar de docents, del total de 1.900 professors associats amb què compta la Universitat de València actualment.

La Universitat de València (UV) ha iniciat un procediment per a descomptar els salaris que corresponguen als professors associats que estiguen secundant la vaga iniciada el passat 29 de gener, tot i que només en aquells casos en els quals existisca constància que no han impartit classe des de març.

Segons ha informat l'equip de govern de la UV, s'han començat a remetre correus electrònics al professorat associat que no ha signat electrònicament després d'haver impartit les seues classes en la plataforma habilitada per a aquest objectiu. En aquestos correus es pregunta si hi ha motiu i, en cas contrari, s'entendrà que el professor està en vaga.

Les mateixes fonts han informat que la major part dels qui han respost ja a aquestos correus estan confirmant que han fet classe i una justificació però que els ha sigut impossible signar o ho han oblidat, de manera que s'estima que els descomptes s'aplicaran finalment a menys d'un centenar de docents, del total de 1.900 professors associats amb els quals compta la UV actualment.

El motiu d'iniciar els descomptes des de març, i no des de l'inici de la vaga, es justifica en el fet que l'actual equip rector va prendre possessió dels seus càrrecs a l'abril, però també en la necessitat de crear un "escenari real, en el qual els actors sàpiguen on estan", malgrat que s'admet que mai abans s'havia adoptat aquesta mesura i es reconeix la dificultat administrativa d'aquesta.

La direcció d'aquesta institució ha lamentat que persistisca la vaga indefinida d'aquest col·lectiu, així com el rebuig a l'acord aconseguit entre la UV i els sindicats el passat 26 de març, que preveu un increment salarial del 25,4% anual.

next