Diari La Veu del País Valencià
Els dos programes sobre literatura de la ràdio d’À Punt fan el salt a la televisió

À Punt trasllada la seua aposta per la literatura també a la televisió. Els dos continguts que actualment s’emeten en la ràdio, Una habitació pròpia i Plaerdemavida, tindran una versió televisiva, segons van anunciar aquest divendres en la Fira del Llibre de València responsables dels mitjans de comunicació públics valencians.

El programa de ràdio Una habitació pròpia, de divulgació literària i cultural, va organitzar divendres una xarrada en què van participar la presentadora i codirectora del programa, la youtubera valenciana Irene Rodrigo; el també codirector Rafa Molés; el periodista i col·laborador del programa Eugenio Viñas, i el cap del Servei de Programes d’À Punt, Borja Flors. Durant la mateixa es va anunciar que el programa tindrà una versió televisiva.

La versió de televisió d’Una habitació pròpia dedicarà cada programa a fer una monografia sobre diferents llibres de la literatura universal, entre els quals es trobaran 1984, La Metamorfosi, Crematorio, Lolita o Júlia.

Cal recordar que en la preselecció de programes que va fer la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC), la productora Suica Films és l’empresa que duu endavant Una habitació pròpia, que consta de 13 capítols

D’altra banda, divendres també es va fer públic que l’altre programa literari de la ràdio, Plaerdemavida, tindrà el seu lloc en la graella de la televisió. El programa mantindrà una estructura molt semblant a la que té en la ràdio i, per tant, realitzarà una entrevista en profunditat a autors de referència com ara Joan Francesc Mira, Isabel Clara Simó, Santiago Posteguillo, Marc Granell, Pepa Guardiola i Josep Lozano, entre d’altres.

Entre les seues seccions hi haurà informació sobre literatura i al voltant del món editorial. També reportatges, com ara un sobre els poetes aràbics valencians, sobre la faena dels traductors literaris o el còmic valencià.

Els dos programes estan adreçats a tots els públics i també crearan continguts específics per a les xarxes socials i el lloc web d’À Punt

Comparteix

Icona de pantalla completa