Diari La Veu del País Valencià
Els jubilats es tornen a manifestar a València contra el pegat en la pujada de pensions

Una multitud de pensionistes s’ha manifestat aquest dissabte a València contra el “pegat” de la pujada de pensions que ha anunciat el govern de Mariano Rajoy –que aquest dissabte es troba a Alacant en un acte de partit– després del principi d’acord entre el PP i el PNB en aquesta qüestió –que es preveu incloure en els Pressupostos Generals de l’Estat per a 2018–, perquè “no soluciona el problema” pel qual protesten.

Aquesta marxa s’ha convocat després de l’anunci, per part de PP i PNB, que “les pensions augmentaran un 1,6% en 2018, en virtut de la inflació prevista per a aquest exercici, així com l’augment de la base reguladora de la pensió de viduïtat fins a un 56% en 2018 i un 60% en 2019”, segons es llig en el manifest de la Coordinadora Estatal.

La manifestació ha començat a les 11.30 hores a la Plaça de l’Ajuntament de València i ha finalitzat a la Plaça d’Amèrica, enfront de la seu del Partit Popular al País Valencià. El recorregut l’ha liderat una colla de dolçainers i tabaleters amb una pancarta en la qual es podia llegir ‘Pensions públiques segons IPC JA! Contra les reformes de 2011-2013’.

Així mateix, al llarg del recorregut els manifestants portaven multitud de cartells en els quals es podia llegir ‘Volem pensions dignes’, ‘Perillen les pensions’ i ‘Menys lladres i més pensions’, entre uns altres. D’igual manera, han clamat crits com “Sí que hi ha diners. Els tenen els corruptes i els banquers”, “Dimissió del govern [espanyol]” i “Rajoy, lladre, ens robes la pensió”.

Sobre aquest tema, el representant de València en la Coordinadora Estatal per la Defensa del Sistema Públic de Pensions, José María Polo, ha denunciat que la pujada de les pensions i de la base reguladora de la pensió de viduïtat “no és la solució” sinó que és “un pegat per a un any o dos”. “Han utilitzat els jubilats per a quedar bé amb el PNB i, a més, desmotivar el tema dels pensionistes”, ha criticat.

En aquesta línia, ha afirmat que aquesta mesura és “un salt endavant per als seus interessos partidistes però no té res a veure amb els interessos dels pensionistes” i ha afegit que la Coordinadora ha triat realitzar la manifestació en dissabte, precisament, perquè s’incorporen els més joves i els menys majors”. “Perquè el futur de les pensions és el que més ens preocupa”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa