Diari La Veu del País Valencià
Bonig assegura a Alacant que no deixarà rastre del requisit lingüístic si guanya les eleccions en 2019

Isabel Bonig s’ha compromés a Alacant a eliminar tota norma, llei i iniciativa que el govern del Botànic ha posat en marxa en els tres últims anys en matèria de plurilingüisme i foment i ús del valencià.

La líder del PPCV ha assegurat durant la seua intervenció en l’acte de partit que s’ha organitzat a l’Auditori de la Diputació d’Alacant que eliminarà el requisit lingüístic per a accedir a un lloc de treball en l’Administració. Només el deixarà allà “on siga necessari” el coneixement del valencià, ha sentenciat enèrgicament Bonig, qui entre uns aplaudiments ensordidors no ha puntualitzat en quins casos caldrà acreditar el domini de la llengua pròpia.

Carregant el vídeo…

Allò que sí ha remarcat és que tant el president Ximo Puig com Mónica Oltra han fet “xantatge” i han “dividit” els valencians amb la llengua pròpia. Bonig ha recordat que el valencià i el castellà, durant els mandats del PPCV, vivien en harmonia, “amb orgull”. Però, ara, es vol “imposar”.

Bonig ha defensat el “dret dels pares a triar la llengua d’educació dels fills” perquè “és un dret constitucionalmet protegit que el govern de Puig i Oltra vulnera”. De tot plegat, la líder popular responsabilitza Puig, a qui, fins i tot, ha tornat a demanar-li la dimissió.

El PPCV ix d’Alacant amb l’objectiu de frenar el suposat procés de catalanització que fa 20 anys va iniciar Catalunya i que, a parer de Bonig, ara està vivint el País Valencià. “Els complexos estan en qui prefereixen ser catalans de segona que valencians de primera”.

“Som l’únic partit que va recórrer als tribunals el decret de xantatge lingüístic”, ha recordat Bonig, qui ha emfatitzat que la maquinària del seu partit ja treballa a buscar la possible inconstitucionalitat de la nova Llei de Plurilingüisme aprovada en febrer de 2018.

Bonig està convençuda que guanyarà les eleccions en 2019 i, per tant, quan tinga el poder de la Generalitat farà tabula rasa amb el rastres normatius sobre la llengua. No només en educació, on ha dit que no serà requisit en l’ensenyament mitjà i universitari, sinó que “eliminarem el requisit lingüístic per a l’accés a la funció pública”. En la resta de llocs de treballs públics serà un “mèrit”, ha afegit, “perquè volem els millors metges i cirurgians”.

Comparteix

Icona de pantalla completa