Diari La Veu del País Valencià
Les cintes ‘Donkeyote’, ‘The Cut’ i ‘Savis de l’Horta’ guanyen les seccions competitives de DocsValència

Els jurats de la II edició de DocsValència Espai De No Ficció ja han dictaminat els millors treballs presentats a les seccions competitives i a DocsLab, els projectes presentats a la indústria audiovisual. Donkeyote, el documental dirigit per Chicho Pereira, ha obtingut el guardó Panorama a la millor pel·lícula de l’Estat, dotat amb 3.000 euros. Judes, d’Alejandra Vera, Juan Carlos Carrano, Raúl Capdevila i Raúla Egües, ha aconseguit l’esment especial del jurat.

El lliurament de premis de DocsValència s’ha celebrat aquest dissabte al Centre del Carme de València en un acte en què els guanyadors han mostrat la seua satisfacció pel reconeixement. En tots els casos les projeccions de les pel·lícules documentals han tingut un gran èxit de públic en les set seus repartides per tot València des del dia 26 d’abril fins al sis de maig, ha explicat l’organització en un comunicat.

Com a millor documental valencià en la categoria Mirades, que té una dotació de 3.500 euros, ha sigut triat The Cut, la pel·lícula dirigida per María Andrés i Ernest José Sorrentino sobre l’ablació i en la qual han participat doctors de l’hospital Doctor Peset de València.

La menció especial d’aquesta categoria ha sigut para Experiment Stuka, de Rafa Molés i Pepe Andreu, la pel·lícula sobre els assajos nazis contra la població de la demarcació de Castelló durant la Guerra Civil espanyola.

La categoria Fragments de curtmetratges ha sigut per al valencià David Segarra, amb la seua pel·lícula Savis de l’Horta. El millor curt estatal ha sigut Bon dia Espanya, dels directors Sara Pisos, Irati Cano, Carlos Reyes i María Barceló.

En la secció DocsLab, en la qual s’ha reunit la indústria del sector per a premiar els millors projectes, la guanyadora en MiradasDocs ha sigut Posidònia, de l’alacantí Adán Aliaga. Posidònia també s’ha aconseguit imposar en el premi À Punt Mèdia, que a més facilitarà la compra dels drets de la pel·lícula per part de la televisió pública valenciana.

Els directors del festival Nacho Navarro i Pau Montagut han felicitat els guanyadors i han explicat que DocsValència ja ha superat totes les expectatives i s’ha convertit en un festival que té vocació de permanència una vegada consolidada la participació i l’assistència de públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa