Diari La Veu del País Valencià
Una allau de ‘fakes’ ompli la plataforma del PPCV que denuncia l’adoctrinament a les aules

L’última ofensiva del PPCV contra el suposat adoctrinament que es dóna als centres educatius per professors que, a parer del partit liderat per Isabel Bonig, continuen “assentant el catalanisme dins de les aules valencianes” ha acabat per provocar respostes iròniques a les xarxes socials que es fan ressò dels ‘fakes’, sovint amb noms coneguts, com ara l’escriptor Quim Monzó, que s’han enviat mitjançant el formulari habilitat pels populars per a denunciar amb to jocós la campanya de delacions anònimes que van presentar el passat dijous la portaveu d’Educació a les Corts del PP valencià, Beatriz Gascó, i el vicesecretari de Comunicació Jaume López Bronchud, qui, segons el seu currículum, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de València i ha cursat estudis en Comunicació a la Universitat Oberta de Catalunya.

Només 24 hores després, els populars venien a la premsa el primer dels suposats èxits que havia tingut la campanya. Segons Gascó, divendres –un dia després de posar en marxa un simple formulari de Google per a fer denúncies anònimes contra el professorat–, fins a “cent docents” havien denunciat una carta enviada per la Conselleria d’Educació, signada pel conseller Vicent Marzà i el secretari autonòmic d’Educació, Miquel Soler, als professors. En la missiva s’explicaven les mesures que s’havien posat en funcionament des de 2015 fins a aquest curs. Això no obstant, aquest centenar de docents la considerava susceptible de contindre frases adoctrinadores, una fet que el PPCV va donar per bo i es va apressar a divulgar a la premsa.

Alhora que el PPCV feia pública la posada en marxa del seu correu contra adoctrinadors a les aules, diversos càrrecs polítics demanaven que es retirara. El diputat de Compromís, Josep Nadal, va traslladar a través d’un comunicat la indignació de la seua formació davant la nova campanya d’atacs al professorat valencià. Per a Nadal, “instigar els pares i mares a realitzar denúncies sobre els docents dels seus fills és una barbaritat inacceptable”, va sentenciar.

El PSPV acusava el passat dissabte al PPCV d’utilitzar les famílies de l’alumnat i els docents amb una finalitat “totalment” política i sectària. En un comunicat, la secretària d’Educació dels socialistes valencians, Inma Sánchez, assenyalava que el partit de Bonig tractava d’amagar els avançaments en matèria educativa que ha impulsat el govern liderat per Ximo Puig, explicaven.

Dissabte, el portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, anava més enllà i anunciava una mesura per a modificar el Codi Penal perquè es tipifique “l’atac” als docents com a delicte d’odi, perquè “és injustificable que una formació política amb actituds que recorden les feixistes de la Guerra Mundial, els rumors, xivatades i denúncies anònimes es dediquen a qüestionar i posar en dubte una cosa que hauria de ser intocable, com és l’educació”. Mulet es mostrava sorprés que després que el PPCV haguera estat 20 anys al País Valencià “seleccionant treballadors per als sistemes educatius públics dubte de la seua professionalitat, mèrits, independència, capacitat, objectivitat i compliment dels objectius curriculars dels plans d’estudis aprovats pel Ministeri”.

Malgrat tot, tres dies després de la posada en marxa de l’última campanya del PPCV per a estendre una suposada “catalanització” del País Valencià –cal recordar que en 2017 el PP valencià va anunciar una ruta per les comarques valencianes per a impartir xarrades per a advertir de la “catalanització–, diverses persones, algunes amb el seu nom real com ara l’escriptor Quim Monzó, han enviat al correu denúncies fent burla de la campanya, sobretot en les explicacions que fan arribar al PPCV sobre la seua experiència adoctrinadora.

Lina Morga, Jaime Palito, Francisco el cantante i l’escriptor Quim Monzó són alguns dels autors que han enviat la seua queixa al PPCV i que van circulant per les xarxes socials (podeu veure un recull en aquesta notícia). Cal assenyalar que en el cas de Monzó ell mateix es va identificar com autor del correu a les xarxes socials. De fet, el lletraferit, seguint la sorna punyent de què fa gala, va reconéixer que ho feia “complint amb el seu deure patriòtic” i cridava: “Prou d’adoctrinament!”.

Comparteix

Icona de pantalla completa