Diari La Veu del País Valencià
L’Alcoià busca treballadors qualificats per al sector del plàstic i del motle

L’Institut Tecnològic del Producte Infantil i d’Oci (AIJU) durà a terme el pròxim 11 de maig una jornada per a informar professors, orientadors i responsables d’AMPA d’instituts de secundària i Batxiller així com equips directius sobre la manca de perfils qualificats amb la qual es troben les indústries del sector del plàstic i motles de la zona.

La jornada, en la qual participaran l’alcalde d’Ibi, Rafael Serralta, i el director de l’Associació d’Empresaris d’Ibi, (IBIAE), Héctor Torrent, comptarà amb una presentació del director de l’AIJU, Manuel Aragonés, i amb una visita guiada a les instal·lacions d’aquest centre tecnològic.

Segons ha informat l’AIJU en un comunicat, Ibi és una de les zones específiques del País Valencià en les quals radica un major nombre d’indústries de plàstic i motles i un dels 10 focus en importància d’ocupació en el sector industrial del territori. El 60% de l’ocupació de la població d’Ibi.

En aquesta jornada es posaran de manifest les “enormes possibilitats” d’inserció professional que tenen en aquesta comarca formacions de grau mitjà i superior sobre mecanitzat industrial, transformació de plàstics i disseny i fabricació de motles.

Encara que aquestos sectors professionals estaven “tradicionalment copats per homes”, en els últims anys s’estan incorporant, a poc a poc, un major nombre de dones. Aquest augment de treballadores pot contribuir al descens de les xifres de desocupació en la població femenina, segons afegeix.

El director de l’AIJU, Manuel Aragonés, ha subratllat “la importància de transmetre tots els perfils professionals qualificats que requereixen aquest tipus de companyies als joves que es formaran. El propòsit és facilitar que tant els pares com els alumnes, a través dels orientadors o altres professionals, puguen rebre una informació el més completa i realista possible que afavorisca el coneixement d’aquestes professions i les seues possibilitats de contractació”.

En concret, les companyies destaquen la necessitat de personal qualificat amb coneixements pràctics en disseny i fabricació de motles i processos de transformació de plàstics.

En la jornada, també intervindran el director d’Iqap Masterbatch Group, Ricardo Moltó, així com el gerent de Crediplast, Julián García. La part docent estarà representada pel cap d’estudis de l’IES La Foia d’Ibi, Juan Manuel Bernal, i per Miguel Ángel Peydró, un representant de la Universitat Politècnica de València al Campus d’Alcoi. La directora general de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d’Educació, Marina Sánchez Costas, clausurarà la jornada.

Comparteix

Icona de pantalla completa