Diari La Veu del País Valencià
La defensa de l’exalcalde d’Alacant Luis Díaz Alperi ha sol·licitat la seua absolució en el judici per frau fiscal

La defensa de l’exalcalde d’Alacant Luis Díaz Alperi (PPCV) ha sol·licitat la seua absolució per vulneració del dret a la no incriminació en la primera sessió del judici, que ha començat aquest dilluns contra ell i altres tres empresaris per tres delictes contra la Hisenda Pública i un de suborn impropi, pel qual l’exprimer edil s’enfronta a nou anys i nou mesos de presó. L’advocat d’Alperi s’ha adherit, així, a la petició d’absolució plantejada per la defensa d’un dels dos empresaris, Antonio Solana, i a la qual s’han sumat els lletrats de la resta de les defenses.

Així mateix, tant les defenses d’Alperi com de Solana han sol·licitat limitar la seua presència a les sessions del judici en les quals hagen de prestar declaració. En el cas de l’exalcalde, per raons de salut; en el de l’empresari, perquè té el seu domicili a Madrid. Enfront d’açò, l’advocat de l’Estat i el fiscal han negat l’existència de vulneració de drets fonamentals per “autoinculpació” o “autoincriminació” i han sostingut que la presència dels empresaris és “ineludible” i “obligatòria”, mentre que per a Alperi el fiscal s’ha remés a un informe del metge forense sobre el seu estat de salut.

Finalment, el magistrat ha resolt les qüestions i ha precisat que els acusats hauran d’assistir a totes les sessions del judici i ha anunciat que les qüestions prèvies sobre vulneració de drets es resoldran en la sentència. Així, ha donat per acabada aquesta primera sessió i ha citat les parts a la represa del judici el pròxim 21 de maig.

El Jutjat penal número 6 d’Alacant ha iniciat així la primera de les sessions del judici contra l’exalcalde d’Alacant; els empresaris Antonio Solana, Antonio Moreno i Javier Palacio, i les societats Taller de Comptabilitat SA, Andrarx Business SL i Birmingan Iversiones SL.

El magistrat Eugenio Alarcón jutja si l’exalcalde d’Alacant va cometre frau fiscal en els anys 2007, 2008 i 2010 en eludir el pagament de 682.681 euros de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), avalat per les tres societats.

El Ministeri Fiscal i l’Advocacia de l’Estat, en nom de l’Agència Estatal Tributària, demanen a Luis Díaz Alperi nou anys per tres delictes fiscals i nou mesos de presó pel suborn impropi. A Antonio Solana i a Antonio Moreno els acusen de dos delictes fiscals pels quals els demanen sis i tres anys de presó, respectivament. A Javier Palacio, responsable del port esportiu, li atribueixen suborn impropi, pel qual li demanen, també, nou mesos.

Comparteix

Icona de pantalla completa