Mostra Viva del Mediterrani i Mostra València s'uneixen per a programar 'un octubre mediterrani'

València tornarà a acollir el festival cinematogràfic, que arriba a la 33a edició després d'haver estat suspés en 2011 pel govern de Rita Barberá
/ València
7 maig 2018 01:00h
Imatge d\'arxiu de l\'edició d\'octubre de 2017 de la Mostra Viva del Mediterrani.

Les direccions de Mostra Viva del Mediterrani i de Mostra de València han mantingut la seua primera reunió per a compartir sinergies. L'equip de l'associació ciutadana, format per Vicent Garcés, Giovanna Ribes, Maite Ibáñez i Vicent Gregori, ha felicitat Rosa Roig i Eduardo Guillot pels seus recents nomenaments com a directora i sotsdirector del festival de cinema i ha manifestat la seua satisfacció pel fet de veure culminat amb èxit l'objectiu de retornar a València un festival cinematogràfic que "situe de nou la ciutat com a lloc de referència de la cultura dels pobles mediterranis, tasca que durant els últims cinc anys ha aconseguit l'organització de Mostra Viva".

Tots dos equips han reconegut el repartiment de responsabilitats i atribucions de cara al futur: l'ens municipal assumeix l'organització de la 33a edició del Festival de cinema Mostra de València-Cinema del Mediterrani, mentre que l'associació ciutadana mantindrà la seua responsabilitat al voltant de la coordinació i organització de la programació de les activitats de música, dansa, literatura, art al carrer, arts visuals, debats i acció educativa dins de la 6a edició de Mostra Viva del Mediterrani.

En setembre de 2011, Rita Barberá va anunciar que l'Ajuntament de València suspenia la Mostra per tal d'estalviar 1,7 milions d'euros. Aquesta cita cinematogràfica se celebrava des de 1980.

L'associació ciutadana ha oferit a la nova direcció de Mostra de València tot el suport que puga necessitar. Així, ha posat a la seua disposició l'experiència, el bagatge, els contactes i les relacions acumulades al llarg de cinc edicions per a superar amb èxit l'escassetat de temps a la qual s'enfronta i mantindre vincles reals de cooperació. 

Ambdues entitats han acordat coordinar el calendari d'espectacles i activitats que es repartiran al llarg de quatre setmanes per a "mantindre l'esperit d'octubre com el mes del Mediterrani". La col·laboració serà especialment intensa en el camp de la comunicació. Per tant, treballaran coordinades en la difusió i promoció de les marques, imatge, programes o seus a fi que la ciutadania reba amb claredat els seus respectius programes i puga continuar gaudint d'una variada i intensa oferta cultural, com així ha succeït des de la desaparició de les activitats culturals suprimides per l'anterior govern municipal.

Mostra Viva del Mediterrani manté d'aquesta manera la seua voluntat de "retornar a la societat valenciana una identitat cultural que es reforça amb la decidida aposta municipal per recuperar com a segell d'identitat el festival cinematogràfic que va convertir a València en referent de la cultura dels països de l'àmbit mediterrani". Mostra Viva donarà a conéixer aviat les línies, programes i imatges en què es troba treballant des de fa mesos per a l'edició de 2018.

next