Diari La Veu del País Valencià
Els professors converteixen la plataforma antiadoctrinament del PPCV en una bústia de queixes laborals

La plataforma ‘No a l’adoctrinament’ del PPCV encara espera la primera denúncia per alguna mena de manipulació ideològica als centres educatius públics. Cinc dies després d’engegar l’eina de delació en la web del partit, cap dels escrits entrants no es refereix al que el vicesecretari de comunicació, Jaime Bronchud, va qualificar de “model separatista plantejat per l’esquerra”.

Això no vol dir que la plataforma no tinga activitat. Després del “centenar” de denúncies de professors que alertaven d’una carta “d’autobombo” enviada pels conseller Marzà als docents, els administradors de l’aplicació han dedicat el seu temps a llegir falses denúncies enviades a mode de protesta, “unes desenes”, segons han explicat fonts del PPCV.

La tercera modalitat de missatges són les queixes reals de professors “pels concursos de trasllats i de catedràtics”. Es tracta, doncs, d’ensenyants que volen denunciar presumptes irregularitats en la concessió de places en determinats col·legis i instituts i en l’ascens laboral mitjançant promoció interna, unes qüestions que, com reconeixen al PPCV, no es recullen entre les previstes en la plataforma.

“Necessitat” de la plataforma

Tot i que l’ensinistrament ideològic encara no ha aparegut entre els missatges rebuts, la portaveu d’Educació del grup popular a les Corts, Beatriz Gascó, ha insistit aquest dilluns que “el PPCV ha constatat la necessitat de l’eina ‘No a l’adoctrinament’ per a defensar la llibertat de la comunitat educativa”.

Gascó ha advertit que el seu partit continuarà “defensant tots els membres de la comunitat educativa que senten que s’estan vulnerant els seus drets”. A parer de la diputada, “és evident que calia l’eina i que la prova d’això són les queixes que s’estan rebent en els quatre dies de funcionament, sobretot per part dels professors”. De moment són els docents els únics que s’han manifestat, si més no seriosament, en la plataforma. Cap pare ni alumne l’ha feta servir.

Tot i la manca de denúncies especifiques, la portaveu educativa s’ha mostrat animosa respecte de l'”èxit” de la iniciativa, sobretot després “dels atacs per part de l’esquerra”.

Comparteix

Icona de pantalla completa