Diari La Veu del País Valencià
Sona la Dipu arranca aquest dimecres l’edició de 2018 amb la intenció de combatre ‘el patriarcat musical’

Un dels objectius de Sona la Dipu 2018 és fomentar la presència de les dones al món de la música. Amb aquesta nova filosofia, el festival comença la temporada amb el col·loqui-debat ‘El patriarcat musical: causes i conseqüències (Presència de les dones davant i darrere dels escenaris)’, que se celebrarà aquest dimecres a les 18h al MuVIM.

En l’acte, organitzat per l’àrea de la diputada Isabel García, es projectarà el documental Las que faltaban, de la directora i vocalista del grup Mafalda, Vera Carrión. Després de la projecció, se sumaran al debat Laura Albert, del col·lectiu Fusa Activa i jurat d’aquesta edició; Claudia ‘Key Day’ Ferrández, cantant, compositora, psicòloga i educadora; Vanessa Giner, component de Carraixet, presidenta del SIMUV i gestora cultural, i Estel Navarro, líder de Candela Roots i professora de Primària.

Jurat igualitari i més participació femenina

“Enguany el jurat serà igualitari”, afirma el director musical del festival, Quique Borrás. “No és que vulguem ficar tres dones amb calçador, sinó que realment mereixen formar part del jurat”, ha afegit Borrás.

Un altre dels canvis més destacats pel que fa a la igualtat és la revisió de l’apartat Música en Femení, després que el premi quedara desert en la passada edició. El premi de 2018 consistirà en l’enregistrament d’un EP, la seua difusió, la participació en seminaris i l’assistència a festivals. “Hem ampliat molt aquesta secció i volem que amb això se sembre el germen d’una major participació femenina i, fins i tot, probablement, de la creació d’un nou programa que faça molt més visible la presència de les dones dins del món de la música”, ha subratllat Borrás.

Comparteix

Icona de pantalla completa