Llauradors de Campanar demanen que es paralitze el pla de canalització d'aigua entre Manises i València

Els agricultors, amb el suport d'entitats ecologistes i veïnals, critiquen "la gran quantitat de camps que es veuran afectats"
/ València
7 maig 2018 01:00h
Els agricultors de la Partida de Dalt i diverses organitzacions han presentat al·legacions al projecte de canalització d\'aigua entre Manises i València, actualment en fase d\'exposició. 

Llauradors de l'horta de Campanar i Benimàmet, amb el suport de l'Associació de Veïns de Campanar, han demanat que es paralitze el projecte de nova canalització d'aigua entre l'estació de tractament d'aigua potable (ETAP) ubicada a Manises i la xarxa metropolitana d'aigua a València que creuarà aquesta zona d'horta. Aquest dilluns al matí els agricultors de la Partida de Dalt i diverses organitzacions, com ara la mateixa associació veïnal, la Fundació Assut i Per l'Horta, han presentat al·legacions al projecte, actualment en fase d'exposició. 

Els llauradors es mostren "molt sorpresos" perquè el disseny de la canalització s'ha fet "sense cap tipus de diàleg amb el col·lectiu", per la qual cosa el resultat és clarament lesiu per als seus interessos. Els productors de la zona critiquen "la gran quantitat de camps que es veuran afectats" així com la durada de l'obra, de 18 mesos, que "paralitzarà massa temps les collites". Finalment, el col·lectiu de llauradors també expressa el seu temor pels problemes de reg que es puguen crear en tota l'àrea pel tall de les séquies i camins.

Segons recull un comunicat, per a l'Associació de Veïns de Campanar, aquest projecte està "en clara contradicció amb el discurs i els programes de promoció i defensa de l'Horta" que promou l'Ajuntament de València, per la qual cosa demanen que el consistori reconsidere la proposta.

A més, tant el veïnat com els llauradors entenen que "la nova obra és necessària per a la gestió de les aigües de la ciutat", però consideren que el projecte concret és clarament millorable.

next