Entre Barris denuncia que la futura regulació turística afavoreix els processos d'expulsió del veïnat

La xarxa protesta davant les Corts perquè la Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat que actualment està en tràmit "fa fora de casa" els residents
/ València
8 maig 2018 01:00h
Entre Barris ha denunciat amb una acció davant les Corts es expulsions de residents que estan sofrint diferents barris de València pel procés de turistificació.

La xarxa Entre Barris ha realitzat aquest dimarts al matí una acció de protesta contra la futura Llei de Turisme, Oci i Hospitalitat, actualment en tràmit, per a criticar que "tindrà conseqüències negatives en l'accés i el manteniment en l'habitatge de molts veïns i veïnes de la ciutat, ja que deixa passar l'ocasió de regular de forma substantiva els establiments turístics".

Els convocants han col·locat una filera de maletes a la porta de les Corts mentre es debatien les esmenes a la regulació esmentada, on es podia llegir "Esta llei ens tira de casa". Amb aquestes maletes, els col·lectius al·ludien a les expulsions de residents que estan sofrint diferents barris de València pel procés de turistificació.

Per a Entre Barris, la redacció actual de la llei ignora completament les conseqüències que els establiments turístics estan tenint en la ciutat, com ara la intensificació de la bombolla del lloguer, la no renovació de contractes o els problemes de convivència en molts edificis residencials.

La xarxa denuncia que continuen sent inexistents qüestions "tan fonamentals" com, entre d'altres, l'obligació a les plataformes digitals d'oferir pisos legals i col·laborar en el control dels apartaments irregulars, sota pena de sanció econòmica, o la zonificació per densitat de pisos turístics. Per a Mijo Miquel, promotora de l'acció, "el govern de l'acord del Botànic ha de mostrar que està al costat de les necessitats dels veïns i veïnes en matèria de vivenda i no a favor de la promoció de l'especulació immobiliària i la turistificació de la ciutat".

next