Diari La Veu del País Valencià
L’Assemblea Feminista de València diu que ha rebut 3 multes pel 8M i anuncia una resposta organitzada

Dos mesos després del 8 de Març de 2018, una jornada històrica per a la lluita feminista en què places i carrers es van tenyir de morat, l’Assemblea Feminista de València fa balanç. Aquest dimarts al migdia, davant la seu de la delegació del govern espanyol, l’organització ha convocat una roda de premsa en què ha valorat “el salt qualitatiu i quantitatiu del moviment feminista” i ha destacat la mobilització al barri de Benimaclet durant el Dia de les Dones, amb els piquets informatius “més grans” de la ciutat i de qualsevol altra vaga anterior.

María Cabeza, en representació de l’assemblea, ha assegurat que, com a conseqüència d’aquesta mobilització, “fa uns dies que han començat a arribar notificacions per multes administratives” –tres, en concret–, i ho ha enllaçat amb les “identificacions, empentes i intimidacions viscudes per les manifestants durant el 8M”, tant en un carreró de com davant del Rectorat de la Universitat de València. Per al col·lectiu, aquesta és una mostra de “l’estructura patriarcal i capitalista” existent.

Cabeza ha remarcat que aquesta “repressió” va “de la mà” de la llei mordassa per a tractar “d’inculcar-nos la por i mantindre’ns callades”. L’organització feminista ha assegurat que les seues membres es mantindran “en comunitat” per tal d’organitzar una resposta antirepressiva de manera contundent i ha anunicat que durant les setmanes vinents s’aniran comunicant les accions.

Si bé no s’han especificat els motius de les multes ni el seu import, Cabeza ha assegurat que els fets que s’hi denuncien “no són certs”. Teresa Meana, qui també ha parlat en representació de l’assemblea, ha apuntat que se les acusa de “pertorbar l’ordre”, si bé ha reiterat que és una acusació falsa. Meana ha explicat que aquestes tres multes han recaigut sobre participants als piquets informatius de Benimaclet, però les portaveus no han volgut especificar si les multades eren presents en la roda de premsa d’aquest dimarts: “Ens han multat a totes; si ens toquen a una, ens toquen a totes”.

Meana també ha explicat que estan arribant notificacions arreu de l’estat espanyol, així que esperen que n’arriben més els dies vinents. La primera de les accions anunciades per l’Assemblea Feminista de València és la de recórrer aquestes multes. “Els piquets informatius són legals en una vaga legal i l’actuació de totes les feministes aquell dia va ser absolutament impecable, no va haver-hi cap trastorn, no va haver-hi contenidors ni caixers cremats”, ha remarcat Meana. Per això, l’organització considera que han rebut multes “inventades”.

Però, a més de recórrer les multes, la “resposta organitzada” inclourà més accions per tal de “visibilitzar i denunciar la repressió”. “El moviment feminista és extremadament creatiu, imparable i cohesionador”, ha explicat Meana, i ha afegit que “respondrem de totes les maneres que se’ns ocórrefa perquè hi ha molt per a protestar, com la sentència de ‘La Manada’ o els feminicidis que ocorren cada dia”.

La roda de premsa ha funcionat també com una concentració en què les participants anaven vestides amb samarretes morades i tenien la boca segellada amb cinta adhesiva. A més, portaven la pancarta de la vaga de cures recuperada del 8M.

Comparteix

Icona de pantalla completa