Diari La Veu del País Valencià
La Guàrdia Civil multa 978 conductors en les rutes de protecció de ciclistes

La Guàrdia Civil ha interposat 978 denúncies a conductors en els controls realitzats en les rutes segures de ciclistes des del passat mes d’agost fins a hui, segons un comunicat de la delegació del govern. Juan Carlos Moragues ha visitat aquest dimarts una de les rutes ciclistes segures habilitades per la Direcció General de Trànsit (DGT), en concret, la CV-715 al terme municipal del Campello, acompanyat per l’alcalde de la localitat de l’Alacantí, Benjamí Soler, i responsables de l’Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil.

El pla de rutes protegides per a ciclistes és una iniciativa pionera a la Unió Europea (UE) i es va implantar el passat estiu. Des d’agost de 2017, la Guàrdia Civil ha interposat 687 sancions per excés de velocitat, un centenar per donar positiu en alcoholèmia, i 41 per haver consumit drogues.

L’objectiu de les rutes ciclistes és reduir tant el nombre d’accidents on s’han vist implicats ciclistes com evitar-ne les morts. El País Valencià en té dotze. Des de principis d’any s’han registrat 120 accidents en les carreteres valencianes amb implicació de ciclistes, encara que no va haver-hi cap mort.

Aquestes rutes estan dissenyades, especialment, per a protegir els ciclistes en els seus desplaçaments interurbans. Per als usuaris de la bicicleta en ciutat, la DGT prepara un apartat específic que s’inclourà dins del nou Pla Estratègic Estatal per a la Bicicleta.

El delegat Moragues ha sol·licitat molta prudència als conductors que ixen a la carretera, amb especial esment de l’obligació de deixar 1,5 metres de distància lateral a l’hora d’avançar un ciclista. Això fa que es permeta els vehicles motoritzats travessar la línia contínua.

Comparteix

Icona de pantalla completa