Joan Baldoví torna a ser el polític millor valorat de l'estat espanyol

El portaveu de Compromís al Congrés obté 4,14 punts en el baròmetre d'abril del CIS, per davant d'Alberto Garzón i d'Albert Rivera
/ València
8 maig 2018 01:00h
Baldoví ha manifestat estar "molt feliç" després d\'haver sigut triat com el polític millor valorat.

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, torna a ser el dirigent polític més valorat al baròmetre del CIS, cosa que no ocorria des de l'any passat. Baldoví lidera el rànquing amb 4,14 punts, seguit del coordinador general d'IU, Alberto Garzón, que del cinqué lloc puja al segon amb una nota de 3,80 punts. En el tercer lloc, molt a prop de Garzón, s'hi troba Albert Rivera, amb 3,79 punts. 

Pel que fa a la resta de 'principals' líders, el socialista Pedro Sánchez té 3,35 punts; Pablo Iglesias, 2,77, i Mariano Rajoy, 2,59. Malgrat la baixa puntuació del president del govern espanyol, encara hi ha polítics pitjor valorats. Es tracta de Miguel Anxo Fernández Bello, de En Marea, amb 2,54 punts; d'Íñigo Alli, del PNV, amb 2,35 punts, i d'Isidro Martínez Oblanca, de Foro, amb 1,86 punts.

Mentre que només un 0,4% de les persones enquestades afirma que no coneix Rajoy, en el cas de Baldoví la xifra ascendeix al 82,3% dels preguntats, uns percentatges similars als d'Ana María Oramas, de Coalició Canària, a qui el 86,2% dels enquestats admet que no coneix, o Pedro Quevedo, de Nueva Canarias, amb un 88,8%. Pel que fa als polítics més coneguts, per darrere de Rajoy s'hi troben Sánchez (desconegut per a un 1,5%), Iglesias (un 2,5%) i Rivera (un 3,5%).

"Els polítics valencians també som capaços de donar bones notícies"

Baldoví ha manifestat estar "molt feliç" després d'haver sigut triat com el polític millor valorat de l'estat espanyol en el Baròmetre del CIS d'abril. "Com a valencià estic molt orgullós que un polític valencià isca en els mitjans per una qüestió positiva; els polítics valencians també som capaços de donar bones notícies", ha manifestat.

El parlamentari ha afirmat en declaracions a Europa Press que això demostra que "la gent valora el treball de Compromís a la cambra baixa i que els parlamentaris de la coalició són polítics tranquils".

"Em diuen sempre per ací que m'explique bé, que se m'entén", ha indicat, per a afegir que ell intenta sempre mantindre un tarannà "conciliador" en un temps en què els discursos polítics són "més agressius".

Baldoví ha explicat que alguns companys del Congrés l'han felicitat, fins i tot des de la bancada popular, però no li han demanat consell. "Normalment tinc una bona relació amb tothom", ha afirmat, i "cadascú en política fa les coses com les fa".

A més, també ha indicat que el baròmetre del CIS és "una bona notícia" no només per a ell, sinó per a Compromís, perquè li dóna resultats "magnífics" i col·loca la formació "en la part més alta de tota la sèrie històrica". Això, ha agregat, suposa "un impuls per a afrontar la pròxima campanya". "Esperem que es complisca", ha conclòs.

next