Diari La Veu del País Valencià
L’editora de TVE a València dimiteix per la censura del vídeo de la cap de comunicació de Rajoy on insulta els pensionistes

La periodista Arantxa Torres ha dimitit aquest dimarts com a editora de l’infomatiu del Centre Territorial de TVE a València a causa de la “censura imposada” al vídeo en què s’escoltava la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, referir-se a pensionistes concentrats a Alacant amb les paraules “¡Qué ganas de hacerles un corte de mangas de cojones y decirles: ‘Pues os jodéis!'”.

El Consell d’Informatius de TVE ha fet públic un missatge en les xarxes socials on expressa “tot el suport a Arantxa Torres, que ha dimitit com a editora de l’informatiu al centre territorial de RTVE a València després que la direcció imposara la censura del vídeo del ‘Os jodéis’ de la cap de comunicació del govern”.

Segons una nota interna del consell, aquest matí la periodista ha presentat la seua renúncia, “una professional de trajectòria excel·lent que, segons ha compartit amb la redacció, dimiteix per una sèrie de desacords amb la direcció i, perquè malgrat la seua confiança en el cap d’informatius del centre, no comparteix la filosofia amb la qual s’està treballant en aquesta casa”.

“La censura imposada des de la direcció del centre i des de la direcció dels Serveis Informatius a Madrid al vídeo en què la secretària d’Estat de Comunicació, Carmen Martínez de Castro, es refereix despectivament a un col·lectiu de pensionistes que estava protestant davant l’Ajuntament d’Alacant a l’arribada del president del govern ha precipitat la seua decisió”, afegeixen les mateixes fonts.

El Consell assegura, a més, que “té constància que l’editora va manifestar el seu desacord a censurar el vídeo i el cap d’informatius va insistir i va intervindre perquè s’emetera, cosa que demostra que en la plantilla dels nostres serveis informatius existeix un ampli col·lectiu, la immensa majoria, que té principis professionals i personals”.

“La decisió d’Arantxa engrandeix el seu perfil professional amb un acte de valor i dignitat. Per això, aquest Consell d’Informatius li transmet tot el seu reconeixement i suport”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa