Diari La Veu del País Valencià
Pianistes improvisats al centre històric de València

La Fundació Jesús Serra i el Concurs Internacional de Música Maria Canals ha omplit aquest divendres de pianos de cua els carrers de València. Set instruments que pot tocar qualsevol que se’ls trobe per la ciutat per a gaudir d’aquesta original iniciativa i convertir-se en un pianista improvistat, que compta amb el suport de l’Ajuntament i d’ADIF.

Els instruments estan situats en espais emblemàtics del centre històric de la ciutat com la plaça de la Verge, el carrer del Mercat Central, l’Estació de València Nord o la plaça de l’Ajuntament i estan a la disposició de músics professionals, estudiants de conservatori i afeccionats, que convertiran València en un gran escenari de música en directe.

Els pianos estan disponibles entre les 11 del matí i les 8 de la vesprada. A més, els millors moments de la jornada es poden compartir en les xarxes socials a través de fotografies, vídeos i missatges amb l’etiqueta #PianosValencia, segons ha informat l’entitat en un comunicat.

Aquesta iniciativa té com a objectiu promoure la divulgació i la pràctica universal de la música a través de la participació ciutadana. Es tracta d’una de les activitats més destacades que organitzen de forma conjunta la Fundació Jesús Serra i el Concurs Maria Canals per a acostar la música a la població.

“Estem molt orgullosos de poder estar per primera vegada a València amb aquesta iniciativa, amb la qual volem acostar i promoure la música clàssica en tota la societat. Volem que tots els valencians gaudisquen d’aquesta bonica iniciativa i que per un dia gaudisquen d’una forma propera i diferent de la cultura musical”, ha afirmat la directora de la Fundació Jesús Serra, Laura Halpern.

Per la seua banda, la regidora responsable de cultura a l’Ajuntament de València, Gloria Tello, ha considerat “un luxe” que les places més emblemàtiques del centre de la ciutat estiguen plenes de música. “Convertir València en un auditori a l’aire lliure amb set pianos de cua és un plaer. Sempre hem apostat per la democratització i la descentralització de la cultura i la col·laboració amb el projecte de la Fundació Jesús i el Concurs Maria Canals és un exemple més de l’aposta d’aquest govern perquè la cultura siga de tots”, ha assenyalat.

L’estreta col·laboració entre la Fundació Jesús Serra i el Concurs Maria Canals ha permés portar aquesta activitat cultural a diverses ciutats com Barcelona, Madrid, Bilbao, Sevilla, Cadis, Salamanca i Toledo. Després de València, la pròxima parada d’aquesta iniciativa serà la ciutat de Màlaga el 25 de maig.

Comparteix

Icona de pantalla completa