Plataforma per la Llengua presenta una queixa perquè retolen correctament el topònim de València en les carreteres

L’entitat ha sol·licitat al Síndic de Greuges que inste la Generalitat i el Ministeri de Foment a escriure correctament la denominació del cap i casal
/ València
9 maig 2018 01:00h

La Plataforma per la Llengua del País Valencià ha enviat una queixa al Síndic de Greuges perquè la denominació oficial de la ciutat de València aparega correctament als senyals de trànsit de la xarxa de carreteres, autovies i autopistes.

L’entitat recorda en el seu escrit que l'única denominació oficial és València des de la publicació del Decret 16/2017, on es va aprovar el canvi de nom del municipi per part del Consell i es va adoptar la forma exclusiva en valencià del topònim. Així, l’ONG del valencià ha recordat que "l'administració té el deure de respectar els noms oficials dels municipis, que són els únics que tenen validesa legal i jurídica".

Per aquesta raó, la Plataforma per la Llengua ha demanat al Síndic que inste la Generalitat Valenciana i el Ministeri de Foment del govern espanyol a fer les modificacions pertinents perquè el nom de València es retole correctament en totes les indicacions de trànsit. "No és la primera vegada que ocorre aquesta deixadesa per part de les institucions", assenyala el delegat de l'entitat, Manuel Carceller. "L'administració ha d'entendre que si un municipi normalitza el seu nom cal fer totes les adaptacions necessàries per a complir la legalitat", defensa el portaveu de la Plataforma per la Llengua.

El cas de Castell de Guadalest

El municipi de Castell de Guadalest feia 16 anys que havia canviat el nom oficial del topònim i encara no s'havia actualitzat cap dels rètols d'entrada a la localitat. La Plataforma per la Llengua va sol·licitar el canvi en la senyalització davant del Servei Territorial d'Obres Públiques d'Alacant al Síndic de Greuges, com a l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat. Finalment, el dimecres 14 de març es van rectificar totes les plaques metàl·liques d’entrada al poble, tal com va informar aquest diari.

next