Diari La Veu del País Valencià
Carmen Amoraga presenta hui la novel·la guanyadora del Nadal a la UV
RedactaVeu / València

En La vida era eso, Amoraga narra com la mort fulminant del seu marit deixa a Giuliana devastada i sola amb dues filles xicotetes. Superar la pèrdua posa a prova a diari la seua resistència i la seua imaginació, mentre passa de la incredulitat a l’enuig, i d’ací a la idealització de la seua relació amb William.

Descobreix en aquest moment, a més d’irrepetibles moments que la seua memòria convoca una vegada i una altra, el llegat més bell de William: una intensa xarxa de relacions que li portaran una nova forma d’estar en el món i li ensenyaran, gràcies al suport dels altres, que aprendre a perdre és aprendre a viure.

A través de converses, records, comentaris espontanis de les xarxes socials, escenes quotidianes, amb vitalitat i sense dramatisme, i un cicatritzant sentit de l’humor, Carmen Amoraga construeix una novel·la íntima i universal sobre l’amor i la pèrdua, el valor d’allò viscut i el que resta per viure.

Des del bloc del Vicerectorat de Cultura i Igualtat, NAU XXI (http://nauxxi.uv.es) es pot consultar la carta de Carmen Amoraga sobre què li porta a escriure aquesta novel·la i com es va gestar tot el procés.

Carmen Amoraga

Carmen Amoraga (Picanya, València, 1969) és llicenciada en Ciències de la Informació i ha treballat per a ràdio i televisió. Columnista del diari Levante i col·laboradora en tertúlies en Punto Radio, Ràdio 9 i Canal 9, en l’actualitat és assessora en relacions amb els mitjans de comunicació del rectorat de la Universitat de València. Col·labora en la Cadena Ser i publica articles en Cartelera Túria. Amb la seua primera novel·la, Para que nada se pierda, va obtenir el II Premi de Novel·la Ateneo Joven de Sevilla.

A continuació va publicar La larga noche, Premi de la Crítica Valenciana i Todas las caricias. Algo tan parecido al amor, la seua següent novel·la, va ser finalista del Premi Nadal de Novel·la 2007 i El tiempo mientras tanto, finalista del Premi Planeta 2010. Ha publicat també Palabras más, palabras menos (2006), una recopilació dels seus articles en premsa, i Todo lo que no te contarán sobre la maternidad (Destino, 2009).

Comparteix

Icona de pantalla completa