La plataforma antiadoctrinament del PPCV muta en "canal de defensa de la llibertat" dels professors

Isabel Bonig denuncia que Marzà ha donat "ordres polítiques de no actuar" a la inspecció educativa
/ València
10 maig 2018 01:00h
Isabel Bonig atribueix a Compromís l\'allau de denúncies falses publicades en la plataforma.

De cuc a papallona. Després de sis dies oberta, la plataforma digital 'No a l'adoctrinament' ha passat de bústia de delacions contra professors que manipulen ideològicament els alumnes a "canal de defensa de la llibertat d'ensenyament" dels docents.

Tot i que la nota informativa enviada pel PPCV dijous passat incloïa els professors "intimidats per les accions polítiques del Consell", la roda de premsa de la portaveu d'Educació a les Corts, Beatriz Gascó, i el vicesecretari de Comunicació, Jaume Bronchud, va posar-los al punt de mira. Gascó va parlar "dels mals professionals que estan danyant la imatge de la resta", del "catalanisme dins de les aules" i de fer que "els menuts pensen d'una manera determinada". 

La confusió entre botxins i víctimes ha estat constant en una campanya que mai no ha deixat clar contra qui i a favor de qui s'actua. De vegades el problema són els professors i "la inacció" de la Conselleria per a aturar els presumptes abusos ideològics dels docents. Alhora, però, el PPCV denuncia una acció premeditada d'adoctrinament del departament de Vicent Marzà, on els professors es veuen sotmesos a pressions i tenen por de denunciar.

La darrera de les versions va ser l'oferida aquest dimarts per la presidenta del partit, Isabel Bonig. La plataforma ha esdevingut "un canal de defensa dels grans professionals de l'educació valenciana, que necessiten seguretat, responsabilitat i que la inspecció els done la llibertat suficient per a exercir la seua llibertat d'ensenyament".

De fet, a banda de les denúncies falses enviades per tota mena d'usuaris, les úniques queixes reals que ha rebut fins ara la plataforma provenen de professors molestos amb una carta informativa que els va enviar la setmana passada el conseller Marzà i per no veure satisfetes les sol·licituds de trasllat o de promoció laboral.

Bonig no va fer cap referència a alumnes manipulats o pares escandalitzats pel que els professors diuen a classe. De moment, el PPCV no ha fet pública cap denúncia semblant. La imputació més greu de la líder popular es va adreçar als responsables polítics de la Conselleria d'Educació per tindre "la inspecció amb les mans lligades" arran d'una "ordre de no actuar" contra els qui adoctrinen els xiquets.

La Stasi dels professors

Mentre Bonig tractava d'endolcir una iniciativa política d'alt risc social, el portaveu socialista a les Corts la va definir sense embuts: "Eixa web que actua com la Stasi dels professors és una indecència". Manolo Mata va exigir que "el PPCV lleve les mans de damunt dels mestres" abans de recordar" als "qui s'omplin la boca amb la Constitució" que l'article 18 "blinda la llibertat de càtedra".

La coordinadora d'EUPV, Rosa Pérez Garijo, va denunciar les "campanyes acusatòries i difamatòries, una caça de bruixes contra el professorat organitzada pels qui es declaren hereus del franquisme i els qui defensen la segregació per sexes en l'escola, com en la Dictadura".

next