Diari La Veu del País Valencià
Nomdedéu haurà de declarar en un jutjat de Castelló arran d’una querella del PPCV per malversació

El jutjat d’Instrucció número 2 de Castelló ha citat a declarar com a investigats l’actual secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, i la vicealcaldessa del municipi castellonenc, Ali Brancal, després de la querella interposada pel grup municipal popular, que els acusa de delictes de malversació i falsetat.

Segons han informat fonts del PP de Castelló, la querella va sorgir després que Brancal i Nomdedéu utilitzaren presumptament “el servei municipal de Correus per a enviar sobres amb la capçalera municipal on hi havia propaganda electoral de Compromís demanant el vot, a més dels seus sobres i llistes electorals amb el candidat a les eleccions europees”.

Aquest nou procés judicial no preocupa Compromís: “Estem davant d’una altra querella del PP que imagine que, com les anteriors, no tindrà recorregut”, ha manifestat aquest dimecres la diputada nacionalista Mónica Álvaro. A més, ha volgut recordar que aquesta no és la primera vegada que el PPCV es querella contra Nomdedéu. De fet, en una anterior ocasió, el jutge no sols li va donar la raó sinó que a més va ordenar l’embargament dels comptes corrents del PP de Castelló.

“Parlem d’una informació que el PP ens acusa d’haver enviat des de l’Ajuntament de Castelló i ens consta que és enviament d’informació municipal, la qual cosa és totalment legal. Per açò mateix, la comissió electoral en el seu moment va denunciar aquesta denúncia del PP”, ha afegit Álvaro.

“La mateixa contundència”

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha exigit al cap del Consell “la mateixa contundència” que demanava a la seua formació i que cese Nomdedéu. “El secretari autonòmic està imputat per la utilització de recursos públics de l’Ajuntament de Castelló per propaganda electoral de Compromís i això està tipificat com un delicte”, ha criticat la líder dels populars.

Comparteix

Icona de pantalla completa