València lluita contra l'aranya roja dels rosers amb un 'exèrcit' d'àcars

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, afirma que la ciutat està "a l'avantguarda" de la lluita biològica contra les plagues
/ València
10 maig 2018 01:00h
Els tècnics municipals han insertat 90.000 unitats d\'àcars en les plantes de l\'espai verd recuperat en 2017 per l\'Ajuntament de València.

L'Ajuntament de València, mitjançant la Regidoria de Parcs i Jardins, ha iniciat la solta d'àcars depredadors de l'aranya roja, que ha començat a aparéixer als rosers del Jardí del Túria, concretament, al tram XII. Aquest dijous al matí, els tècnics municipals han insertat 90.000 unitats d'àcars en les plantes d'aquest espai verd, recuperat ara fa un any per l'Ajuntament de València.

La regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano, ha dit que "en el manteniment diari dels jardins de València estem portant una política de zero agents químics, i estem aplicant les últimes tècniques biològiques no contaminants i respectuoses amb el medi ambient". "És una tasca més laboriosa i delicada, però considerem que aquest és el camí pel qual ha d'avançar la jardineria de les ciutats", ha afegit i ha conclòs que "en aquestos moments, València se situa a l'avantguarda en temes de lluita biològica contra les plagues".

next