Diari La Veu del País Valencià
Injecció milionària per al Castell del Papa Lluna

RedactaVeu / Europa Press / Peníscola

Un total de 500.000 euros s’invertiran enguany en el Castell de Peníscola amb l’objectiu de vertebrar-lo com a eix turístic de les comarques del nord del País Valencià

El projecte forma part del Pla d’Actuacions per a la dinamització turístic-cultural de la fortalesa i la vertebració de rutes de la Diputació de Castelló. El Pla Director comprèn tres fases, fins a 2019, i una inversió total propera als cinc milions d’euros per part de la Diputació de valència, Generalitat i Govern de l’Estat espanyol.

Aquest projecte inclou la restauració del patrimoni del castell així com del parc d’artilleria, la renovació de l’oferta museogràfica i l’adequació dels accessos amb l’objectiu que aquesta fortalesa recupere tot el seu esplendor i siga el més atractiva possible per al visitant.

Les obres de la primera fase, que inclouran l’habilitació del far com a centre de visitants i la restauració d’alguns elements arquitectònics, començaran després de la campanya estival d’enguany.

“Aquest pla és el nostre full de ruta per a traure el màxim profit al principal enclavament turístic de les comarques del nord, doncs tenim en aquesta fortalesa una oportunitat única per a incrementar el valor dels nostres pobles i la rendibilitat del sector turístic i cultural”, han apuntat els seus impulsors, que s’han marcat l’objectiu d’arribar als 500.000 visitants en 2019, duplicant la xifra actual.

Ruta dels templaris

D’altra banda, el Pla Director inclou la vertebració de dues rutes temàtiques per totes les comarques del nord del País Valencià entorn els templaris i a la figura del Papa Lluna. Això permetrà que els turistes no solament visiten Peníscola sinó que puguen “ampliar aquesta experiència” a altres pobles de la costa i de l’interior, “generant una tornada econòmica” a totes les comarques septentrionals, segons han indicat des de la Diputació de Castelló.

Així mateix, els promotors del projecte asseguren que donada l’existència d’aquesta joia i senyal d’identitat dels castellonencs, “tenim l’oportunitat de multiplicar el seu valor”, per la qual cosa han fet una crida a treballar conjuntament per tal de consolidar el Castell de Peníscola com un dels principals eixos vertebradors de l’oferta turística de les terres del Nord del País Valencià.

El sector turístic pretén així consolidar-se com a pilar sobre el qual assentar-se, per la qual cosa es considera fonamental consolidar “la nostra capacitat de crear destinació” amb ofertes com el Castell de Peníscola i infraestructures com l’Alta Velocitat “per tal d’acostar les persones al nostre territori i ser més competitius”, apunten.

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, es va reunir recentment amb empresaris i membres del Patronat Municipal de Turisme de Peníscola amb l’objectiu d’explicar-los aquesta iniciativa. En la trobada, va animar els empresaris i representants del sector turístic a “implicar-se en la iniciativa i treballar junts en noves propostes i en una oferta de qualitat”.

Comparteix

Icona de pantalla completa