Diari La Veu del País Valencià
Les confraries de pescadors i el Consell col·laboraran per a retirar els residus marins adherits a les xarxes

El ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i les federacions de pescadors de Castelló, València i Alacant per a la retirada de residus sòlids del mar que s’adherisquen als arts de pesca, residus perduts o altres deixalles marines.

En concret, se subvenciona la recollida del mar d’arts de pesca perduts destinada especialment a combatre la pesca fantasma, així com la compra i la instal·lació a bord d’equips per a la recollida i l’emmagatzematge de brossa marina, tant a bord com en els ports pesquers, per a l’emmagatzematge i el reciclatge d’aquesta.

També es finançarà la comunicació, la informació i les campanyes de sensibilització per a animar els pescadors i altres interessats a participar en projectes de recollida d’arts de pesca perduts.

En total s’hi destinaran 100.000 euros: 4.768 euros a la Federació Provincial de Confraries d’Alacant, 32.760 euros a la de Castelló i 22.472 euros a la de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa