Diari La Veu del País Valencià
L’AIReF considera que l’Ajuntament de València no complirà l’objectiu d’estabilitat

L’Ajuntament de València te un risc “moderat” d’incompliment de l’objectiu d’estabilitat per a 2018. Així ho considera l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), que assenyala que els ajuntaments de Madrid i Palma de Mallorca tenen un risc “alt”. Barcelona, Bilbao i València es troben en risc “moderat”, segons aquest organisme.

L’AIReF, que ha presentat aquest divendres l’informe sobre els pressupostos inicials per a 2018 de les corporacions locals, ha explicat que el risc d’incompliment no radica a obtenir un saldo negatiu, sinó en les “dificultats per a aconseguir el superàvit necessari per a complir amb la regla de despesa” i en aquestes corporacions la situació és “tan ajustada” que “qualsevol mínima variació” suposaria un incompliment.

No obstant açò i amb caràcter general, l’AIReF ha estimat que 21 grans corporacions locals preveuen aconseguir en 2018 un superàvit de 2.179 milions d’euros, quasi 300 milions més que en 2017. A més de l’avaluació de les 21 grans entitats locals, aquest òrgan de vigilància de les previsions econòmiques de l’Estat ha fet el seguiment d’ajuntaments més xicotets i ha advertit que 18 tenen “clars problemes de sostenibilitat a mitjà i llarg termini” per a manifestar ràtios de deute per sobre del 200% dels seus ingressos corrents.

Comparteix

Icona de pantalla completa