Diari La Veu del País Valencià
Un home és condemnat a 12 anys de presó per deixar en coma la seua exparella en l’intent de matar-la

La Secció Primera de l’Audiència Provincial de València ha condemnat a 13 anys de presó un home que va deixar en estat de coma la seua exparella després d’intentar matar-la a colps. La sala li imposa una pena de 12 anys de presó per un delicte de temptativa d’assassinat i d’un any de presó per un d’assetjament.

Segons explica el Tribunal Superior de Justícia valencià, l’Audiència aprecia la circumstància agreujant de discriminació per gènere per al delicte d’assassinat i considera que el condemnat no va acceptar la decisió de la víctima “de posar fi a la seua relació” i que això “va ser el que el va portar a perpetrar l’acció, perquè no consentia que, com a dona, portara una vida independent”.

L’agressor haurà d’indemnitzar la dona, que va quedar incapacitada permanent per a qualsevol tipus de treball, amb 740.000 euros pels dies d’hospitalització i les seqüeles de l’agressió. A més, abonarà les despeses necessàries, fins a 100.000 euros, per a adequar la casa a les noves circumstàncies personals de la víctima. La resolució també preveu indemnitzacions per als familiars de la dona per l’atenció continuada que necessita i pels danys morals.

La pallissa es va produir en setembre de 2015 en el domicili de la víctima a Manises (l’Horta) quan, després d’una discussió, el condemnat va colpejar la seua exparella a la cara, la va agafar del coll i la va llançar contra la paret. La dona va caure a terra i l’home la va colpejar contra una cadira del menjador, acció que la va deixar inconscient i malferida.

La jove, que va ingressar a l’Hospital La Fe en estat de coma i va passar més d’un any en diferents centres sanitaris, pateix seqüeles permanents que la incapaciten per a treballar i la fan dependre de segones persones.

Dos mesos abans de la pallissa, la dona va decidir deixar la relació, que havia durat mig any, després d’una discussió en què ell li va escopir. Com explica la sala en el relat de fets, l’acusat no va acceptar la ruptura i va començar a controlar els moviments de la seua exparella a casa, quan baixava a passejar al gos o en altres llocs on acudia.

També va telefonar al treball de la víctima i es va fer passar per agent de la Guàrdia Civil per a aconseguir dades relacionades amb ella que, segons relata la sentència, sempre es va negar a denunciar l’assetjament per la por que li tenia.

Comparteix

Icona de pantalla completa