El Constitucional rebutja el recurs d'empara de Valtònyc, que haurà d'entrar a la presó

L'Audiència Nacional haurà de fixar ara un termini perquè el músic entre voluntàriament en un centre penitenciari
11 maig 2018 01:00h /
L\'Audiència Nacional deixa la decisió a mans del Tribunal Constitucional.

El Tribunal Constitucional (TC) ha rebutjat el recurs d'empara presentat pel raper mallorquí Valtònyc. Fonts del tribunal expliquen a l'ACN que la decisió es va prendre a l'abril però que no s'ha notificat fins ara. Expliquen que no s'ha acceptat perquè "no estava justificada la seua transcendència constitucional".

L'Audiència Nacional va condemnar el raper a 3 anys i 6 mesos de presó per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals; una sentència que va ratificar al febrer el Suprem. El músic va acudir al TC com a últim recurs per a evitar que s'executara la sentència i haver d'entrar a la presó. L'Audiència Nacional havia donat un mes al músic perquè acreditara que el TC li havia concedit la suspensió de l'execució. El termini acabava dilluns 14 de maig.

Ara, després del revés del TC, l'Audiència Nacional haurà de fixar un termini perquè entre voluntàriament en un centre penitenciari. Valtònyc ja va anunciar que no entraria a la presó "pel seu propi peu". Al seu compte de Twitter, família i amics denuncien la situació i alerten que serà el primer músic a l'Estat que entre a la presó únicament per les seues lletres i recorden que el 17 de juny a Mallorca hi haurà un concert solidari amb més de 40 grups de tot l'Estat.

next