Diari La Veu del País Valencià
El veïnat d’Aras de los Olmos rebrà el ban per WhatsApp i per telefonada

El municipi d’Aras de los Olmos, de menys de 400 habitants, ha establit un nou sistema per a millorar la comunicació amb els veïns. Aquestos rebran el ban per WhatsApp o mitjançant una telefonada gràcies a una ferramenta desenvolupada per la Universitat de València.

La distribució del municipi dificultava que aquestos missatges, que fins ara es donaven a conéixer a través dels altaveus de l’Ajuntament, arribaren a tots els veïns, que van expressar una queixa en el ple municipal.

El consistori va decidir estudiar alguna fórmula per a fer més accessible aquest servei, com ara posar més altaveus, però es van adonar que seria insuficient i van pensar que la millor alternativa era a través dels telèfons mòbils, segons ha relatat l’alcalde d’Aras de los Olmos, Rafael Giménez.

La Universitat de València, a través de la càtedra de Participació Ciutadana i en col·laboració amb l’Ajuntament, ha desenvolupat durant sis mesos aquest sistema mitjançant el qual les noves tecnologies es converteixen en una eina per a millorar la comunicació amb els veïns. Ara, la ciutadania rebrà al seu mòbil informació municipal, avisos d’interés, novetats o serveis, com el dia que hi haurà mercat a la plaça.

Segons l’alcalde, “volem que els veïns puguen participar més activament i estiguen al dia d’allò que ocorre en el municipi, i per això hem implantat aquest servei, que no servirà solament per a informar-los, sinó també per a demanar-los opinió sobre assumptes que els afecten”. Així, el municipi tindrà l’oportunitat de realitzar enquestes i consultes a través d’aquesta aplicació, amb la qual els veïns se sentiran més involucrats amb l’administració, han indicat les fonts.

El servei d’enquestes serà per a veïns empadronats en el municipi, però les alertes també podran rebre-les estiuejants. Les persones interessades hauran d’emplenar un formulari i lliurar-lo a l’Ajuntament; així donaran la seua autorització per a ser informats mitjançant aquesta nova via.

Comparteix

Icona de pantalla completa