Diari La Veu del País Valencià
Els associats de la UPV celebren la retirada del decret de serveis mínims però acorden fer més pressió

La Plataforma de Professorat Associat de la Universitat Politècnica de València (UPV), en vaga indefinida des del 16 d’abril, ha celebrat la retirada dels serveis mínims “imposats unilateralment pel Rectorat”, però ha acordat “incrementar la pressió” a partir d’ara, ja que entenen que la negociació es troba “en punt mort”.

Així ho va establir el col·lectiu en l’assemblea celebrada el dijous 10 de maig, un dia abans de rebre la nova resolució que deixa sense efectes el decret de serveis mínims, ja retirat de la web de la UPV. CCOO PV va presentar a finals d’abril un recurs davant el TSJ valencià i va sol·licitar, com a mesura cautelar, la suspensió de la resolució del rector, Francisco Mora. Aquest tràmit es troba en fase d’al·legacions, explica l’organització en un comunicat.

Els professors associats valoren positivament la retirada dels serveis mínims, si bé subratllen que arriben després de “quasi un mes de vaga indefinida” i de l’intent sense èxit d’aconseguir un acord amb representants de la Politècnica. Després d’insistir que “el Rectorat els va imposar unilateralment”, subratllen que els serveis mínims estaven redactats amb “gran indefinició” i “van deixar el professorat en vaga en una situació de molta pressió i indefensió”, davant l’aplicació que van realitzar alguns departaments i el “desconeixement” de l’alumnat sobre com actuar, “en advertir-los que el seu incompliment podria tenir conseqüències legals”.

El calendari de negociació acordat per la UPV finalitzava dimecres passat, 9 de maig, i va concloure en la taula de negociació celebrada aquell dia “sense cap acord entre les parts”, subratllen des de la plataforma d’associats. Els docents lamenten sobre aquest tema la “nul·la voluntat negociadora del Rectorat, que ha rebutjat totes les reivindicacions i propostes presentades”. “Els interlocutors al·leguen que tenen l’agenda completa, i no es programen noves reunions per a continuar el diàleg en la taula de negociació”, asseguren.

El col·lectiu més precaritzat

El professorat associat afirma que no entén l’actitud de la UPV davant d’una qüestió que “afecta cada dia milers d’alumnes, que corren el risc de no acabar els seus estudis o perdre beques, ni tampoc comparteix que aquestes gravíssimes conseqüències puguen ser ignorades d’aquesta forma i amb aquesta actitud”.

Però, com “el pressupost de la universitat acabarà amb un superàvit de sis milions d’euros”, des de la plataforma consideren que “és el moment de mirar cap a les persones que treballen en la institució, sobretot les que componen el col·lectiu més precaritzat de tota la universitat”. La plataforma lamenta que, “segons sembla, no es pretén destinar ni un sol cèntim a solucionar aquest problema, potser perquè en la Politècnica mai passa res”, lamenten.

Comparteix

Icona de pantalla completa