Diari La Veu del País Valencià
València plantejarà als restaurants de menjar ràpid que reduïsquen la quantitat d’envasos que entreguen

L’Ajuntament de València plantejarà als restaurants de menjar ràpid que reduïsquen els envasos que lliuren als seus clients amb la intenció de limitar els residus que generen i així millorar la neteja de la ciutat, que es veu especialment afectada en els carrers limítrofs a aquestos locals.

Així ho va anunciar l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó, en un desdejuni de l’Agència EFE, on va remarcar que la imatge de la brutícia que s’amuntega entorn d’aquestos locals “només és comparable amb la del final d’una mascletà“.

L’alcalde va dir també que ja s’han dut a terme converses en el mateix sentit amb empreses distribuïdores d’alimentació després d’haver aconseguit que els mercats de titularitat municipal rebaixen la producció d’envasos, embalatges i altres residus que acaben als carrers. “Volem fer campanya perquè s’embrute menys. En això ens preocupen molt les empreses d’alimentació i els fast food per la quantitat d’envasos, embalatges i gots de plàstic que generen”, va assegurar.

Preguntat sobre si es pot fer alguna cosa contra aquestes empreses, va explicar que ho estan “estudiant”, però que en principi voldrien que “elles mateixes foren conscients que cal treballar en aquesta direcció”.

Ribó pretén introduir mecanismes perquè les empreses prenguen la decisió de reduir la generació de residus “de forma voluntària” i ha insistit que li preocupa “la foto de cada matí quan comencen les brigades de neteja, perquè hi ha determinats punts amb una elevada concentració de brutícia i molts estan situats prop d’aquestes tendes”.

L’alcalde va reconéixer que en qüestions de neteja “sempre es pot fer més”, tot i que va advertir que “la ciutat està més neta com més es neteja i com menys s’embruta”.

En aquest context, va defensar la implantació del Sistema de Dipòsit, Devolució i Tornada (SDDR) que vol implantar el Consell. “Si els envasos tingueren un valor, automàticament la gent els arreplegaria més o hi hauria recollidors com a Alemanya i altres països”, va apuntar. A més, va remarcar que cal “pensar en el plàstic” no només pels problemes que genera al mar, sinó perquè “embruten la ciutat”.

Ribó va recordar a més que des de la seua arribada al govern han augmentat els recursos en matèria de neteja –un 5% el primer any i un 15% el següent– i va defensar que hi ha “un descens significatiu de les crítiques per brutícia”.

En la seua opinió s’està avançant “especialment en la neteja en els barris” i en el control i seguiment de les empreses concessionàries, a les quals se sanciona si incompleixen o presenten alguna deficiència.

Comparteix

Icona de pantalla completa