Diari La Veu del País Valencià
Micó denuncia que la campanya del PPCV contra el professorat retrotrau a altres èpoques obscures

La coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, considera que la campanya contra el professorat valencià “ens retrotrau a altres èpoques obscures de la nostra historia”. Així ho ha manifestat en un comunicat en què es refereix a la campanya del Partit Popular per a denunciar de manera anònima i sense proves el suposat adoctrinament a les aules valencianes.

Micó denuncia que amb aquesta plataforma “s’ataca la llibertat de càtedra del cos docent valencià i de l’alumnat de créixer intel·lectualment en llibertat” i afegeix que “els mateixos creadors de la persecució han hagut de recular i a hores d’ara la pàgina del PP per a assenyalar ideològicament el professorat està fora de funcionament“. “Una victòria, però el mal ja està fet”, assenyala Micó. No obstant això, fonts del partit asseguren a Diari La Veu que no és una retirada definitiva, sinó que solament s’ha fet per a “organitzar totes les denúncies rebudes d’ideologització a les aules”. Després de comprovar els missatges rebuts, la plataforma es tornarà a obrir “en breu” per a rebre’n més, avancen les mateixes fonts.

Micó ha volgut fer costat als docents amb aquestes paraules: “Des de Compromís, en contraposició a la persecució que està duent a terme el Partit Popular, no podem fer més que agrair la tasca que diàriament fa el professorat a la nostra terra, siga quina siga la seua ideologia i la seua visió del món”. La portaveu de Compromís també ha volgut recordar que als centres eductius valencians s’educa “en llibertat i amb professionalitat” i ha afegit que “aquest tipus d’iniciatives destrellatades són la reacció del Partit Popular davant l’evident millora que el conseller Vicent Marzà està aplicant a l’educació valenciana”. “No tenen res millor a dir ni a fer”, ha sentenciat.

Segons remarca al mateix comunicat, “el condicionament de les aules, la construcció de nous centres, l’estabilització de les plantilles i l’impuls a la formació contínua formen part de les iniciatives més destacades de la gestió de Compromís”.

Comparteix

Icona de pantalla completa