La pedania on es va rodar L'Alqueria Blanca busca comprador

La Colònia de Santa Eulàlia, entre Villena i Saix, es ven per 980.000 euros
/ València
13 maig 2018 01:00h
Un moment del rodatge de \'L\'Alqueria Blanca\' a la Colònia de Santa Eulàlia.

"Immoble singular". Així s'anuncia en la web d'una immobiliària la Colònia de Santa Eulàlia, una xicoteta pedania semiabandonada a la vora del riu Vinalopó, entre els termes de Villena i Saix i compartida per tots dos municipis.

Aquesta colònia agrícola va començar a edificar-se en la segona meitat del segle XIX i, amb el pas de temps, ha anat patint la decadència i l'abandonament de la població. No obstant això, en 2007 va viure 'un moment de glòria' en ser triada per una productora valenciana com a plató d'exterior per a la popular sèrie de Canal 9 L'Alqueria Blanca, ambientada en el món rural dels anys seixanta. 

La Colònia de Santa Eulàlia vista des del tossal. / ENRIQUE ÍÑIGUEZ

Ara és possible adquirir aquesta finca de quasi 3 km2 –o 274 hectàrees– per 980.000 euros. Del conjunt d'edificacions que començaren a construir-se a la fi del segle XIX es conserva el Palau, amb 12 habitacions, pati central, saló, despatx i biblioteca; l'Ermita de Santa Eulàlia; el Teatre Cervantes, amb pati de butaques i llotja; la fàbrica de farines El Carmen, un gran edifici de tres plantes, compost per una nau central i dos laterals annexes, i la fàbrica d'alcohols La Unión, un edifici de gran altura, adossat al celler i amb una característica ximenera quadrangular.

next