Diari La Veu del País Valencià
La pedania on es va rodar L’Alqueria Blanca busca comprador

“Immoble singular”. Així s’anuncia en la web d’una immobiliària la Colònia de Santa Eulàlia, una xicoteta pedania semiabandonada a la vora del riu Vinalopó, entre els termes de Villena i Saix i compartida per tots dos municipis.

Aquesta colònia agrícola va començar a edificar-se en la segona meitat del segle XIX i, amb el pas de temps, ha anat patint la decadència i l’abandonament de la població. No obstant això, en 2007 va viure ‘un moment de glòria’ en ser triada per una productora valenciana com a plató d’exterior per a la popular sèrie de Canal 9 L’Alqueria Blanca, ambientada en el món rural dels anys seixanta.

La Colònia de Santa Eulàlia vista des del tossal. / ENRIQUE ÍÑIGUEZ

Ara és possible adquirir aquesta finca de quasi 3 km2 –o 274 hectàrees– per 980.000 euros. Del conjunt d’edificacions que començaren a construir-se a la fi del segle XIX es conserva el Palau, amb 12 habitacions, pati central, saló, despatx i biblioteca; l’Ermita de Santa Eulàlia; el Teatre Cervantes, amb pati de butaques i llotja; la fàbrica de farines El Carmen, un gran edifici de tres plantes, compost per una nau central i dos laterals annexes, i la fàbrica d’alcohols La Unión, un edifici de gran altura, adossat al celler i amb una característica ximenera quadrangular.

Comparteix

Icona de pantalla completa