Diari La Veu del País Valencià
Bonig apel·la a la responsabilitat política perquè Puig responga pel finançament del PSPV

Isabel Bonig vol que Ximo Puig destituïsca tots els implicats en el presumpte finançament il·legal del PSPV. Tot i assumir que el possible delicte està prescrit, no ho està, a parer de la presidenta del PPCV, “la responsabilitat política” que se’n derivaria.

Segons Bonig, aquestes responsabilitats “no prescriuen” perquè “la prescripció s’aplica en l’àmbit jurídic” però no en el polític. La doctrina de la líder popular és nova al seu partit. La darrera vegada que el PPCV va sistematitzar el mecanisme d’assumpció de responsabilitats va situar el moment de la destitució en la imputació judicial. Ho va fer Alberto Fabra quan era president d’un govern amb Bonig de consellera d’Infraestructures.

Fabra es referia als càrrecs executius. Pel que fa als electes, l’expresident va deixar la decisió de la dimissió en mans dels afectats. És el que tant ell com el seu vicepresident, José Ciscar, van anomenar “línies roges contra la corrupció”.

Aquestes línies s’han bellugat. Bonig, a més, ha citat la idea del director de l’Agència Antifrau, Joan Llinares, al voltant de la desitjable imprescriptibilitat judicial de la corrupció després de recordar que el president de les Corts, Enric Morera, va defensar-se dels atacs del PP al Senat amb l’argument, entre altres, que “tot havia prescrit”.

“Les responsabilitats polítiques no prescriuen i la jutgessa i la policia diuen que hi ha indicis del presumpte finançament irregular mentre Puig no ha pres cap decisió i no fa res”, ha assenyalat Bonig. “Ara demanem coherència a Puig i a Oltra. No hem escoltat a Puig dir què li sembla l’informe de la UDEF que hem conegut aquest cap de setmana una vegada alçat el secret de sumari i que confirma el presumpte finançament il·legal de PSPV i Compromís”, ha manifestat.

“Demanem a Puig que siga contundent i que cesse tots els implicats que estan treballant en l’administració i continuen cobrant sous públics”, ha indicat Bonig, qui ha assenyalat que aquesta causa “no ha fet més que començar i ja va per 26 imputats”, entre ells càrrecs electes, com ara l’exalcalde de Benidorm i ara diputat a la Diputació d’Alacant Agustín Navarro.

“I ens queda Gandia, on està Orengo. Què pensa fer Puig si imputen Orengo?”, s’ha preguntat Bonig, qui ha recordat que Orengo és assessor personal de Puig a la Presidència de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa