Diari La Veu del País Valencià
La campanya estival generarà 66.680 llocs de treball, segons les previsions de Randstad

La campanya estival generarà enguany 66.680 llocs de treball nous al País Valencià. L’augment dels contractes previstos per als mesos de juny, juliol, agost i setembre és de l’11,5% respecte a l’estiu de 2017, segons un informe elaborat per la Fundació Ranstad. Amb aquestes xifres, el País Valencià és el tercer territori on més ocupació es crearà aquest estiu, només superat per Andalusia, amb 126.000 llocs de treball, i Catalunya, amb 88.345.

Segons les dades de Randstad, el volum de contractacions d’enguany suposa una xifra rècord. I és que després de superar els 34.000 contractes en 2010, aquesta xifra va descendir fins a registrar la menor dada de contractacions de tota la sèrie històrica en 2012 (32.505). A partir d’ací, els contractes van créixer gradualment durant els següents sis exercicis fins a superar enguany els 66.000 contractes. Malgrat el creixement de l’ocupació al País Valencià, l’augment està per baix de la mitjana de l’Estat, que és del 12%.

En el conjunt de l’estat espanyol, Randstad també preveu que la campanya d’estiu d’enguany marque un nou rècord de contractació, de manera que supere les 620.000 contractacions durant els mesos de juny, juliol i agost. En concret, les previsions de Randstad estimen que se signen 619.110, la qual cosa suposa un augment del 12% respecte a l’any anterior i quasi el doble (94,5%) que la xifra registrada en 2010.

Les professions turístiques, les més demandades

El turisme es posiciona, una vegada més, com el principal motor de contractació durant el període estival. Així, cambrers, personal d’aeroports i cuiners són les feines més demandades. Un altre motor de l’ocupació aquestos mesos és la campanya de rebaixes, que s’erigeix com un dinamitzador de l’ocupació en el sector comerç i en transport i logística, sobretot en els últims anys, derivat de l’increment de l’icommerce. Les incorporacions d’aquestos perfils comencen al juny i s’allarguen durant els mesos de juliol i agost. Promotors, dependents i llocs d’atenció al client troben majors oportunitats laborals en el període estival, segons apunta Ranstad.

Un altre dels sectors que lideren l’ocupació és el d’hostaleria. Durant aquest període, els hotels i altres tipus d’allotjaments mostren taxes d’ocupació molt elevades; arriben en molts casos al 100% d’ocupació. En aquest camp, destaquen els perfils de suport en hotels i restauració, com ara cambrers, cambrers de pis, cuiners o personal de recepció, entre d’altres.

A ells se sumen els perfils d’infraestructura de transport, especialment el personal de ports, aeroports i estacions de transport, on el coneixement d’idiomes es posiciona com un element indispensable per a accedir a una ocupació. L’oci és un altre dels sectors que aporten dinamisme al mercat laboral, gràcies a l’impuls generat per activitats recreatives i vinculades al turisme.

Comparteix

Icona de pantalla completa