Diari La Veu del País Valencià
Sánchez es compromet amb Puig a donar suport a les esmenes als PGE presentades pels socialistes valencians

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha traslladat al líder dels socialistes valencians, Ximo Puig, el suport del grup parlamentari al Congrés a les esmenes que presenten els diputats valencians als Pressupostos Generals de l’Estat i que, si s’aprovaren, suposarien un increment de la inversió estatal al País Valencià de 473 milions d’euros. Així li ho ha traslladat Sánchez a Puig en una reunió celebrada a la seu madrilenya de Ferraz i que no havia estat anunciada a les seues agendes. El secretari d’Organització del PSOE, José Luis Ábalos, ha sigut l’encarregat d’explicar el contingut d’aquesta reunió en una roda de premsa.

En la reunió, tots dos dirigents han parlat de la necessitat d’aconseguir un nou model de finançament autonòmic que acabe amb la discriminació del País Valencià així com de la necessitat d’aconseguir un Pacte d’Estat sobre l’Aigua que també tinga en compte els recursos hídrics que necessita el territori valencià. Segons fonts del PSPV, aquest pacte de l’aigua ha d’incloure de forma “inexcusable el transvasament Tajo-Segura, que, a més de ser “innegociable”, ha d’anar acompanyat d’inversions en infraestructures hidràuliques per a optimitzar els recursos hídrics existents.

Preguntat per si havien parlat de la recerca judicial sobre el presumpte finançament il·legal del PSPV entre 2007 i 2011, Ábalos ha indicat que la direcció federal es manté a l’espera de rebre de la federació valenciana un informe intern sobre aquest tema, que inclourà les conclusions a les quals arribe la comissió interna creada pels socialistes valencians per a investigar aquest assumpte.

Fonts del PSPV han apuntat a Europa Press que en la reunió, cordial i que ha durat més d’una hora, s’ha traslladat a Puig el suport “total” del PSOE a les esmenes als PGE que es presenten des dels socialistes valencians i que suposen uns 473 milions d’euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa