Diari La Veu del País Valencià
‘En Falles, les Rutes Ciutadanes et mostren les Valències Corruptes’
RedactaVeu / València

Diumenge que ve 16 de març tindrà lloc la ‘Ruta Internacional de la Corrupció i el Balafiament’ que recorrerà en quatre hores en autobús, els “14 forats negres” on el saqueig, les males inversions i la corrupció política destaquen com l’altra Marca de València.

Amb aquest itinerari pre-faller, el col·lectiu periodístic Xarxa Urbana, pretén donar als mitjans de comunicació, als visitants i als ciutadans locals les respostes i les raons de l’actual situació de dèficit públic, desmantellament dels serveis públics i de l’accelerat detriment de les condicions de vida d’una ciutat que fins fa pocs anys presumia de moderna, solvent, constructora i organitzadora d’esdeveniments d’interès mundial.

La Ruta compleix amb aquesta la seua 30a edició, amb vora 1.000 viatgers directes, 90 mitjans de comunicació internacionals, nacionals i locals que l’han visitat i 230 milions d’espectadors en televisions estrangeres al llarg dels seues 20 mesos d’existència.

En aquesta nova edició de la Ruta que va donar origen a les actualment denominades Rutes Ciutadanes de València, es pretén oferir una alternativa tant als ciutadans valencians que no hagen pogut encara realitzar el recorregut, com als turistes i mitjans de comunicació que vénen per les Falles i que han sentit parlar contínuament de València en relació a la corrupció i al balafiament.

Els seus promotors indiquen que la Ruta és una altra forma de conèixer a fons aquesta realitat preocupant que actualment ha passat a formar part de la ‘Marca València’ promocionada per l’alcaldessa de València Rita Barberá i per la Generalitat Valenciana.

En la mateixa s’ha convidat als diferents portaveus dels grups polítics de l’oposició, els qui han dut a terme moltes de les principals denúncies traslladades als jutjats i publicades als mitjans, i als qui se’ls ofereix l’oportunitat d’explicar en directe a la ciutadania els secrets i detalls de les seues queixes i peticions.

D’igual forma, es pretén comptar, com en totes les Rutes, amb els testimoniatges dels col·lectius afectats (pares i mares del Col·legi 103, habitants desallotjats de la Punta, activistes veïnals contra la construcció del Nou Mestalla, PAH, Salvem el Cabanyal, etc) els qui són realment els protagonistes del relat en cada viatge.

La Ruta del Balafiament ix a les 10 hores de Les Corts (cantonada Casa Caramels al costat de les Torres de Serrans), recorre 14 “punts negres” de la ciutat amb autobús i finalitza al costat de les torres de Serrans cap a les 14 hores. Les inscripcions es poden realitzar per telèfon o whatsapp 695.59.44.89 i 680.25.98.63, o en l’email de la Ruta [email protected]

Comparteix

Icona de pantalla completa