Diari La Veu del País Valencià
Els partits del Botànic rebutgen que Puig comparega a les Corts pel cas del finançament del PSPV

El pròxim ple de les Corts debatrà la petició de Podem i Ciutadans de crear una comissió d’investigació sobre el presumpte finançament irregular del PSPV i Bloc en les campanyes electorals de 2007 i 2008. No compareixerà, però, per a donar explicacions el cap del Consell, Ximo Puig, tal com ha sol·licitat el Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PCCV), que no ha aconseguit el suport de la resta de grups per a incloure aquest punt en l’ordre del dia. “Ens pareix molt greu que el president no vulga donar la cara i poc transparent per a un govern que, precisament, presumia de transparència”, ha criticat la portaveu adjunta dels populars, María José Català, durant la roda de premsa després de la Junta de Síndics.

Així, per a Català aquesta resposta dels partits que donen suport a l’executiu valencià és la tònica que estan fent servir atés que en anteriors ocasions la vicepresidenta, Mónica Oltra, “també li va fer el salt a les Corts”. No obstant això, tal com ha explicat la diputada popular en el ple del Parlament valencià, que se celebrarà els dies 23 i 24 de maig, la número 2 del Consell sí que haurà de respondre a aquest assumpte perquè la seua formació ha sol·licitat una interpel·lació per a parlar sobre les queixes que està rebent el Síndic de Greuges respecte a la gestió dels assumptes de la seua Conselleria. “Les queixes s’han incrementat un 32% respecte del passat exercici. A més, sis de cada 10 queixes dels valencians i valencianes són al voltant de la gestió social del Consell”, ha manifestat Català.

Constituïda abans del 31 de setembre

Els síndics dels diferents grups parlamentaris han manifestat que la comissió d’investigació, que també estudiarà la relació de Crespo Gomar amb altres partits polítics i institucions, estarà constituïda abans del 31 de setembre. Aquesta data que ja va fer pública la setmana passada el síndic dels socialistes valencians, Manolo Mata, Català, però, no té totes les esperances que siga així: “Això que l’escrit posa que s’ha de constituir abans del mes de setembre, hi ha comissions que estan pendents d’activar i per tant caldrà veure el compromís real del PSPV, Podem i Compromís en aquesta qüestió.”

Comparteix

Icona de pantalla completa