Diari La Veu del País Valencià
Europa desestima les al·legacions del València CF i insta el Consell a cobrar-li 23,6 milions abans del 5 de juliol

El València Club de Futbol haurà de fer front al pagament de 23,6 milions d’euros per a compensar els suposats beneficis de mercat que va obtindre quan la Generalitat governada pel PPCV va avalar la fundació de l’equip perquè poguera rebre un préstec de l’extinta Bancaixa per a comprar accions del club. El pagament s’haurà de fer efectiu abans del 5 de juliol, ja que la Comissió Europea ha desestimat aquest dimarts les al·legacions del club.

L’equip de futbol ja va tornar a la Generalitat els més de 70 milions d’euros corresponents al préstec, que ascendia a més de 80 milions amb interessos. No obstant això, la Comissió Europea considera que el club va rebre l’aval amb unes condicions que no eren les del mercat i l’obliga ara a pagar més interessos per a contrarestar els possibles avantatges que va obtindre.

D’altra banda, el Tribunal General de la Unió Europea (TUE) ha concedit a l’Elx CF les mesures cautelars sol·licitades pel club sobre la decisió de la Comissió Europea que li obliga a retornar 4,1 milions d’euros irregulars concedits per l’Institut Valencià de Finances (IVF) i li concedeix la suspensió cautelar del pagament. En una interlocutòria emesa aquest dimarts, el president del Tribunal General ha estimat la demanda de mesures provisionals que va sol·licitar el club, encara que també ha recordat que aquesta decisió “no prejutja el resultat de l’acció principal”.

Brussel·les va determinar al juliol de 2016 que el València CF, l’Hèrcules CF i l’Elx CF havien de retornar 20,4 milions, 6,1 milions i 3,7 milions d’euros en concloure que l’aval públic del IVF, concedit quan els clubs travessaven dificultats econòmiques, els va permetre obtenir préstecs en condicions més favorables i que es van beneficiar d’un avantatge econòmic enfront d’altres equips. A aquestes xifres se sumen els interessos, per la qual cosa la quantitat total que l’executiu comunitari va ordenar recuperar de l’Elx ascendeix a 4,1 milions d’euros.

La decisió d’aquest dimarts en favor de l’Elx contrasta amb la presa per al València i l’Hèrcules, clubs als quals el TUE va denegar les mesures cautelars. En el cas del club de Mestalla, per no haver quedat demostrat el caràcter urgent” de les mateixes, i en el de l’Hèrcules, davant la falta d’informació sobre la situació financera del club.

Comparteix

Icona de pantalla completa